Intézetünk és a MEMT közös szervezésében 2024. június 12-én rekord számú résztvevő mellett zajlott a XVIII. IME Egészségpolitika és egészségügyi rendszerek konferencia.
Az előadók és a kerekasztal-beszélgetés résztvevői az egészségügy számos területére rávilágítottak. A pozitív példák, előrehaladás mellett a kihívások és a megoldásra váró, több szektort érintő kérdések is sorra kerültek.

Az első szekciót dr. Banai Péter Benő, államháztartásért felelős államtitkár előadása nyitotta meg. Bidló Judit, az egészségügy szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkár a következő két év egészségügyi stratégiáját és terveit sorolta fel, amelyekről a 24.hu is beszámolt.

Kiss Zsolt, a NEAK főigazgatója a finanszírozási premisszákat járta körül. A szekció végén dr. Sinkó Eszter, a MEMT elnökhelyettese adott egy átfogó látleletet az egészségügy jelen helyzetéről és kihívásairól.

A továbbiakban szó esett többek között az adósságmenedzsmentről, az adatalapú ellátásszervezés az Országos Mentőszolgálatnál, a járóbeteg-irányítási rendszer (JIR) jelenlegi helyzetéről, a szervezett rákszűrési programok egészség-gazdaságtani értékeléséről, valamint a köz és a magánegészségügy együttélésének esélyeiről is.

A konferenciáról több médium is beszámolt, például a medicalonline.hu és a weborvos.hu is.

Köszönjük minden előadónknak, hogy elfogadták a meghívást, a hallgatóságnak pedig az aktív részvételt és érdeklődést.

Az előadókról és a kerekasztalról készült fényképek a galériában tekinthetők meg.