Korábban is nagy jelentőséggel bírt a szociális és az egészségügyi szféra munkatársainak megfelelő együttműködése, de ez napjainkban még fontosabb szerepet kapott, hiszen az eredményes és biztonságos ellátás elképzelhetetlen az ágazatok közötti együttműködés, valamint annak szereplői közötti információmegosztás nélkül.

Különösen aktuális ez a téma akkor, amikor a bentlakásos szociális ellátásban egyre nagyobb arányban jelennek meg a tartós ápolásra szoruló betegek, illetve szakápolási központok jönnek létre. Kiemelten kockázatos folyamat a krónikus betegek átadása, a betegút megtervezése a két ellátórendszer között.

Az egészségügyi ellátásban megjelenő betegek gyógyulását számos szociális probléma nehezíti, amelyek megoldásában szintén nagy jelentősége van a két szakterület megfelelő kooperációjának. A Fórum keretében platformot teremtünk a két ellátórendszer együttműködési nehézségeinek és jógyakorlatainak bemutatására, a konstruktív együttműködési lehetőségek közös megvitatására.

A téma iránt érdeklődőket szeretettel várjuk online.

Időpont: 2024. április 11. 13.30-16.00

Kérjük, hogy részvételi szándékát ezen a linken jelezze.

A regisztrációkor megadott e-mailcímre az eseményt megelőzően juttatjuk el az online csatlakozáshoz szükséges linket.

A Fórumon való részvétel ingyenes.

Ha a regisztrációs link nem nyílik meg megfelelően, a neves@emk.semmelweis.hu címen tud jelentkezni. 

Üdvözlettel,
A NEVES csapat


A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központja a NEVES Program szakmai koordinátoraként kiemelt céljának tekinti a betegbiztonság javítását. Ennek jegyében indítottuk útjára Betegbiztonsági Fórumunkat, amely egy-egy kiemelt terület megvitatását teszi lehetővé minőségüggyel foglalkozó szakemberek, orvosok, szakdolgozók, döntéshozók részvételével.


A Fórum a NEVES Egyesület a Betegbiztonságért, a Szociális Vezetőképző Tudásközpont és az Egészségügyi Menedzserképző Központ közös szervezésében valósul meg.

Moderátorok: Dr. Belicza Éva, Dr. Lám Judit

További információ: +36 1 488 7612; neves@emk.semmelweis.hu; https://info.nevesforum.hu