A Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság, a Medicina évkönyv szakmai partnere négy éve alapította meg az 500.000 Ft pénzjutalommal járó Év Medikusa díjat a kiváló egyetemi tanulmányaik mellett kiemelkedő közéleti teljesítményt nyújtó orvostanhallgatók számára. 

A zsűri értékelése alapján az idei Év Medikusa díjat Stubnya János Domonkos, a Semmelweis Egyetem ötödéves orvostanhallgatója nyerte el. A hallgató főbb érdeklődési területei az intenzív terápia és a népegészségtan. Tanulmányai mellett a kezdetektől aktív szerepet vállalt az egyetemi hallgatói közéletben, tevékenykedett korábban alelnökként, szenátorként a Hallgatói Önkormányzatban; jelenleg a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének elnökhelyettese.

Harmadév elejétől kezdve részt vesz a tudományos életben is: az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikán dr. Kállai András által vezetett intenzív terápiás, az Egészségügyi Menedzserképző Központban pedig dr. Joó Tamás témavezetése mellett magyarországi dohányforgalom és táplálkozás témákban TDK-hallgató.

Kutatói munkáját tudományos diákköri és egyéb ifjúsági konferenciákon több díjjal is értékelték, idéntől Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban részesül. Szakmai munkáját tekintve több klinikán is dolgozott önkéntes segédápolóként, a pandémia alatt az Országos Mentőszolgálatot COVID-19 mintavevőként segítette. Külföldi tapasztalatszerzésének állomásai: a római La Sapienza Egyetem (aneszteziológia szakmai gyakorlat) és Japán (aneszteziológia és sürgősségi orvostan szakmai gyakorlat).

Az Év Medikusa pályázatnak része egy esszé megírása is. Idén ennek témája az egyre nagyobb figyelmet érdemlő kiberbiztonság volt. Stubnya János Domonkos a budapesti Bethesda Gyermekkórházra optimalizálva tervezett egy kibervédelemre fókuszáló, egészségügyi dolgozókat megszólító kampányt és annak fenntartó programját.

A díjat dr. Gaál Péter, dr. Bencsik Balázs, Bor Olivér, Marsi Tamás és dr. Palicz Tamás adták át a győztesnek a Menedzsment és Leadership konferencián.

Gratulálunk a díjhoz!

A képen balról jobbra: Marsi Tamás (Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet), dr. Bencsik Balázs (igazgató, Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága, Kiberbiztonsági Tanúsítási Igazgatóság), dr. Joó Tamás (elnökhelyettes, Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság), Stubnya János Domonkos (Év Medikusa 2023), dr. Gaál Péter (elnök, Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság), Bor Olivér (Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága, Kiberbiztonsági Tanúsítási Igazgatóság), dr. Palicz Tamás (igazgatóhelyettes, Egészségügyi Menedzserképző Központ)

Galéria

6kép