Teret adunk azoknak az egyetemi hallgatóknak és fiatal kutatóknak, akik az egészségügy modernkori kihívásaira digitális, adatvezérelt és MI megoldásokat képesek létrehozni.
 
24 órás intenzív együttgondolkodás, támogató közeg és izgalmas verseny ad lehetőséget új ötletek születésének.
 
A Hack 4 Cure hackathon célja, hogy az egészségügy kihívásaira új megoldásokat találjon, legyen az adatkezelés, diagnosztika, betegellátás vagy az egészségügyi rendszerek hatékonyságának növelése. Olyan innovatív megoldások létrejöttét ösztönözzük, melyek segíthetik nem csak az orvosok munkáját, de az egészségügyi szektor hatékonyságát is. Az új ötletek katalizátorként szolgálhatnak a technológia és az egészségügy, vagy akár további tudományterületek találkozásában, mélyíthetik a digitalizáció, az adatvezérelt megoldások és a mesterséges intelligencia szerepét az egészségügyi innovációs ökoszisztémában.
 
A verseny menete:
A résztvevők 3-4 fős csapatokban fognak dolgozni. A kezdeti előadásokat követően a csoportoknak megközelítőleg 24 óra áll rendelkezésre, hogy közösen egy innovatív ötletet dolgozzanak ki a megadott szempontok szerint. Ehhez segítségül hívhatják a mentorokat, akik egy előre megadott időintervallumban rendelkezésre fognak állni különböző szakmai kérdésekben. A pénteki nap délutánján minden csapatnak egy rövid (3 perces, magyar nyelvű) pitch-ben kell az ötletét prezentálni a zsűrinek. A zsűri ezután hozza meg döntését, ezt követően pedig eredményhirdetésre kerül sor.
 
Kiket várunk?
Diákok, PHD hallgatók, fiatal kutatók, rezidensek jelentkezését várjuk bármilyen szakterületről.
 
Jelentkezési határidő: 2023. november 28. 17:00 óra