Beszélgetés mentális betegséggel élőkkel

A projekt kiindulópontja, hogy a könyvek ebben az esetben különleges sorsú  emberek, akik diagnosztizált pszichiátriai betegek. Az olvasás pedig azt jelenti, hogy mesélnek magukról, beszélgetni lehet velük.

Az Élő Könyvek maximum 30 percben mondják el egyedi történetüket, majd maximum 15 percig kérdezz-felelek beszélgetésre van lehetőség a Könyv és az olvasó között.

Mi a cél?

Csökkenjen Székesfehérváron a pszichiátriai betegeket sújtó társadalmi stigmatizáció! Aki vállalkozik a könyvtárban az Élő Könyvek elolvasásására, az megtanulja elfogadni, megérteni azokat, akik a sorsukról, betegségükről, nehézségeikről mesélnek, hiszen csak így lehet megszűntetni az  indokolatlan előítéletet. Aki hajlandó nyitottá válni, Élő Könyvet olvasni, annak különleges élményben lesz része: átélhet egy-egy egészen sajátos emberi történetet. Ezzel  pedig olyan ismeretet szerez, amely világossá teszi, hogy  a mentális betegek számára mennyire fontos a megértés, és mennyire  hátrányosan érinti őket a társadalomban eluralkodó kirekesztő gondolkodás.

További információ