A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat, melynek célja a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítése a fiatalok körében. Ebben az évben szeptember 29-30. között kerül megrendezésre, idén az Egészségügyi Menedzserképző Központ is csatlakozik a kezdeményezéshez.

Az Egészségbiztonság Nemzeti Laboratórium Adatvezérelt Egészség Divízióban az EMK azon dolgozik, hogy a mesterséges intelligencia segítségével rendszerszintű diagnosztikus és terápiás döntéstámogatást nyújtson minél több szakterületen. A daganatos betegségek nemzeti szűrőprogramjánál fő törekvésünk, hogy az innovációt a hétköznapokba emelve, az általunk kidolgozott mesterséges intelligencia alapú, adatvezérelt megoldások segítsék az orvosokat a mindennapi gyakorlatokban, illetve a pácienseket a gyógyulásban.

A Kutatók Éjszakája program keretein belül intézetünk igazgatója, dr. Szócska Miklós és munkatársai inspiráló előadás, illetve mesterséges intelligencia bemutató során betekintést nyújtanak a hazai egészségügy egyik vezető mesterséges intelligencia műhelyébe, ismertetik fejlesztéseinket, valamint ezek mindennapi alkalmazási lehetőségeit a kutatás területén és a gyógyításban. Az előadást követően az egyéni gondolatok megosztására és kérdésekre is lehetőséget biztosítunk.

A Mesterséges intelligencia alapú, adatvezérelt döntések az egészségügyben című előadásra szeptember 29-én 17.00 órakor kerül sor.

A bemutató helyszíne: 1125 Budapest, Kútvölgyi út 2.

REGISZTRÁCIÓ

Bővebb információ a programsorozatról a Kutatók Éjszakája honlapon érhető el.