2023. május 11-én a Radisson Blu Béke Hotelben (1067 Budapest, Teréz krt. 43.) kerül megrendezésre az IME Adatvezérelt egészség és kiberbiztonság konferencia.

Az egészségügyi rendszerekben keletkezik a legtöbb adat, amelynek felhasználása körültekintést igényel, azonban számos lehetőséget is kínál. A gyógyítás ma már elképzelhetetlen a digitális eszközök és az ott keletkező adatok, illetve megfelelő digitális infrastruktúra nélkül. Az egészségügyben dolgozók és a betegek is igénylik a más ágazatokban már megszokott technológiák és szolgáltatások biztosítását az egészségügyi ellátó intézmények és általában az egészségügyi rendszer részéről. A 2022-ben létrejött új kormányzati struktúra, az induló európai társfinanszírozású projektek új szemléletet és lendületet adhatnak a hazai egészségügyi informatikai fejlesztéseknek.

A konferencia fókuszában az aktuális helyzet áttekintése, az intézményrendszer változása, az egészségügyi kiberbiztonság aktualitásai lesznek, valamint konkrét projektek eredményeit is megismerhetik a résztvevők.

Az esemény a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság és az Egészségügyi Menedzserképző Központ szakmai támogatásával valósul meg.

Tervezett témakörök:

  • Egészségügyi rendszer átalakítása és digitalizáció – reformtörekvések támogatása digitális eszközökkel
  • Uniós források felhasználása az egészségügyi digitalizációban
  • Változó intézményrendszer a digitális átalakulásokban
  • Új szerepben az ESZFK?
  • Jogszabályi változások az európai kiberbiztonság érdekében – mit jelent ez az egészségügy és egészségipar számára?
  • Adatvezérelt egészséget érintő fejlesztések – projekt eredmények és tapasztalatok

A részletes program és a regisztráció a MEMT honlapján érhető el.