Az Egészségügyi Menedzserképző Központ immár negyedik alkalommal csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez, melynek fókuszában 2022-ben a textil hulladékok csökkentése állt. Az Európai Hulladékcsökkentési Hét célja az erőforrásokkal való takarékosság és a tudatos fogyasztói magatartás ösztönzése, a keletkező hulladék mennyiségének csökkentése, az anyagok élettartamának növelése.
 
Az idei kampány során begyűjtöttük munkatársaink nem hordott ruháit, melyekből „pólófonalat” készítettünk. Egy korábbi projektből megmaradt zsinegek és ezek a fonalak képezték az alapanyagot, amelyből alkottunk. Mivel online és személyes résztvevőink is voltak, az online csatlakozók részére egységcsomagokat állítottunk össze, illetve videót is küldtünk az alapanyagok előállításához. A megunt ruhákból egy kézműves délután során kosarak, használati tárgyak és az alábbi közös alkotás elemei készültek. A képünk kerete is újrahasznosított: egy használt ablak keretére feszítettük fel a szálakat.
 
Célunk többrétegű volt: egyrészt a csapatépítés, a „fonó hangulat”, az alkotás öröme; másrészt az edukáció, megmutatni hogy újrahasznosítással milyen szép dolgok készülhetnek régi tárgyainkból.
 
Köszönjük a résztvevők lelkes munkáját!
 

Galéria

7kép