Az IME – Az Egészségügyi Vezetők Szaklapja és a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság 2022. december 1-én a Radisson Blu Béke Hotelben (1067 Budapest,Teréz krt. 43.) rendezi meg XXI. IME VEZETŐI ESZKÖZTÁR – KONTROLLING ÉS SZOLGÁLTATÁSMENEDZSMENT konferenciáját „Menedzsmentválaszok a kihívásokra” alcímmel.
 
Az esemény az Egészségügyi Menedzserképző Központ szakmai támogatásával valósul meg. 
 
November elején társadalmi egyeztetésre került a választások után felállt új kormány egészségügy megújítására vonatkozó programja, amely egyeztetés jelenleg is zajlik. E mellett soha nem látott energetikai kihívás előtt áll Európa és ennek eredményeként soha nem látott költségrobbanással néz szembe a magyar egészségügyi ellátórendszer. Itt van még az endémiássá váló koronavírus-járvány, amelyről az októberi infekciókontroll és betegbiztonsági konferencia adott helyzetképet. Jelenleg háttérbe szorul a rendszer valós (betegek egészségnyeresége) kimeneti teljesítményének értékelése, javítása.
 
A konferencia előadásai e gyors helyzetértékelésre válaszolva, a fenti kihívásokat kezelendő épülnek fel, reflektálva a következő kérdésekre:
  • Merre halad a finanszírozás, milyen átalakítási tervek merültek fel? Miként támogathatják ezt intézményi rendszerek, hogy a valós output javuljon?
  • Hogyan lehet létrehozni a finanszírozás folyamatos megújítását lehetővé tévő mechanizmusokat?
  • Hogyan alakul az energiapiaci helyzetkép a gázárrobbanás fényében? Milyen hatásai vannak az ellátórendszerre, milyen prognózisokkal számolhatunk?
  • Hogyan zajlik az intézményi átalakítás és összevonás: milyen eredményeket hozott és milyen új irányok merültek fel?
  • Miképpen halad az intézményi irányítási struktúrák átalakítása?
  • Milyen újdonságok vannak az intézményi kontrolling területén?
A konferencia a megszokott módon hibrid, azaz egyszerre jelenléti és online formában valósul meg. 
 
Bővebb információ és a regisztrációs felület a MEMT honlapján érhető el.