2022. október 9-én került megrendezésre a 37. Spar Budapest Maraton, amin a hagyományokhoz híven az Egészségügyi Menedzserképző Központ munkatársai is részt vettek. Idén 2 csapatunk is indult a versenyen: Szócska Miklós, Kováts Tamás, Joó Tamás, Borbás Attila, Szaszovszky Eszter, Mikesy Gergő és Jóni Dániel képviselte intézetünket. 

Az idei Spar Budapest Maraton az elismerésre méltó teljesítmény mellett az Egészségügyi Menedzserképző Központ csapatának összetartásáról is szólt. „A csapat nélkül ma biztosan nem ment volna a nagy melegben, óriási köszönet nekik, fantasztikusak voltak!” – mondta Joó Tamás, aki egyéniben futotta le a maratont.

Hasonlóan vélekedett a versenyről a többi résztvevő is. „Mindenki megvívta a maga harcát a kilométerekkel, emelkedőkkel, szélfújással és olykor a nagy meleggel a közös siker érdekében. Minden váltópontnál bevártuk az éppen elhaladó kollégát, hogy egy kis szurkolással erőt adjunk a hátralévő rész leküzdéséhez.”- mesélte Jóni Dániel.

Borbás Attila hangsúlyozta, hogy példaértékű, hogy intézetünk igazgatója – dr. Szócska Miklós – is részt vett a versenyen, személyes példájával ösztönözve másokat is a rendszeres mozgásra, az egészséges életmódra. Attila egyébként most futotta élete első hivatalos maratonját. Így emlékszik vissza a felkészülésre: „Az én mottóm az »Odamész, lefutod« volt. Persze az utolsó napokban már aggódtam, hogy esetleg azoknak lesz igaza, akik szerint ez nem így megy, de a 3:47:47-es időm szerencsére cáfolta ezt. Ahhoz azonban, hogy ez sikerüljön, hogy csak a futásra tudjak koncentrálni, kellett egy csapat, egy jó szervezés! Orsi már nem először kísérte végig a csapatot a nevezéstől a befutóig, idén szervezőként és kitartó, mindenhol ott lévő szurkolóként, hatalmas köszönet jár érte. Ahogy a többi csapattársnak is, akik a váltópontokon buzdítottak.”

Lőrincz Orsolya kiemelte, hogy szervezőként is hatalmas élmény volt az idei Budapest Maraton. „A csapattal együtt izgultam, vártam a váltópontokon, örültem az érkezéseknek. Ez a harmadik verseny, amiben részem volt az EMK színeiben és azt látom, hogy a csapat dinamikában, összetartásban látványos fejlődésen ment keresztül. Mindennek jó a részese lenni!” – osztotta meg velünk Orsi.

Mi is büszkék vagyunk az EMK csapatára és gratulálunk a versenyen elért sikerekhez!

Galéria

7kép