Brüsszelben zajlott az EHMA (European Health Management Association) éves konferenciája 2022. június 15-től 17-ig, miközben az elnökségi tagok megtartották aktuális tisztújító közgyűlésüket. Megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy kolléganőnket, dr. Kovács Esztert elnökségi taggá választották.

Az EHMA stratégiai irányító testülete a szövetség tagjai képviseletében mutat irányt az európai egészségügyi menedzsment területén. Fő céljuk, hogy támogassák az Egészséges Európa programjának megvalósulását. Az elnökség jelenleg 8 főből áll, közöttük az egyik legfrissebben megválasztott tag dr. Kovács Eszter, az Egészségügyi Menedzserképző Központ munkatársa.  Az elnökségi tagokat kétéves ciklusokra választják.

Dr. Kovács Eszter szakterülete az egészségügyi emberi erőforrás menedzsment, munkaerő-tervezés és a vonatkozó egészségpolitikai ajánlások megfogalmazása. Nemzetközileg is ismert és elismert szakember. Számos publikációja jelent meg a témában és több nemzetközi projekt is fűződik a nevéhez. Jelenleg is vezető szerepet tölt be a TaSHI (Empowering EU health policies on Task Shifting), az OASES (prOmoting evidence-bASed rEformS on medical deserts) és a Joint Action ImpleMENTAL európai uniós finanszírozású projektekben. 

Az egészségügyi emberi erőforrás tervezése különösen nagy hangsúlyt kapott az elmúlt években, kiváltképpen a COVID-19 pandémia miatt. A szövetség tagjai és az elnökség számítanak az új tagtársuk szaktudására. Megfogalmazásuk szerint az adjunktus asszony üde színfolt lesz az életükben mind a szakterületétét, a személyiségét és az öltözködését illetően is.