A 2019-ben induló, az Egészségügyi Menedzserképző Központ aktív részvételével zajló ECHO projekt fő célja egy kiberbiztonsági kompetencia hálózatra vonatkozó PILOT felépítése és működtetése, közös kutatási és innovációs útmutató fejlesztése, valamint a szektorközi együttműködés fejlesztése a jobb, proaktív információbiztonsági védelem érdekében.

Az Egészségügyi Menedzserképző Központ elkötelezett a kibervédelem, a biztonságtudatosság növelése mellett, ezért is ajánljuk az ECHO Federated Summer School kurzust a téma iránt érdeklődő szakemberek figyelmébe.

Az ECHO Federated Summer School angol nyelvű nyári kurzust a European network of Cybersecurity centres and competence Hub for innovation and Operations kiberbiztonsági projekt szervezi egészségügyi és energetikai kiberbiztonság témakörben az egészségügyi és az energiaágazatban dolgozó IT szakemberek részére.

A kurzus címe: Cybersecurity, resilience and cyber threat intelligence in energy and healthcare 

Időpont:

  • 2022. június 29., 10:00 – 12:20, demonstráció és tabletop gyakorlat az energiaiparban.
  • 2022. június 30., 10:00 – 12:20 demonstráció és tabletop gyakorlat az egészségügyi ágazatban.

A képzés helyszíne: online (ECHO e-Learning platform, MS Teams, ECHO-Early Warning System platform)

Kiket keresünk?

  • Az energia- és egészségügyi ágazatban dolgozó IT szakembereket;
  • Kiberbiztonsági vagy információbiztonsági szakembereket és lelkes érdeklődőket;
  • IT-szakembereket, akik érdeklődnek a kiberbiztonsági terület iránt az energia- és egészségügyi ágazatban;
  • IT- vagy kiberbiztonsági egyetemi hallgatókat

A kurzuson való részvétel ingyenes!

Előfeltételek:

A képzésen való részvételnek nincsenek konkrét előfeltételei, bár a résztvevők számára erősen ajánlott, hogy rendelkezzenek IT ismeretekkel, készségekkel és munkatapasztalattal az egészségügyi (pl. adatbázis- vagy kórházi IT-adminisztráció), illetve az energiaágazatban (pl. SCADA-adminisztráció).

2022. június 18. és 28. között a résztvevők hozzáférhetnek az ECHO e-learning rendszeréhez, hogy felkészüljenek az ágazatspecifikus gyakorlaton való részvételre.

A jelentkezők a két képzés egyikén való részvételre jelentkezhetnek. Az e-learning modulok és tartalmak egy része mindkét ágazat számára általános.

További információ és jelentkezés a programra