Egy új vállalkozásba kezdeni mindig izgalommal jár, tele van kihívásokkal. A digitális egészségügy terjedésével az egészségügyi kiberbiztonság egy új tudásterületté vált, amelyen belül az ismeretátadás és a készségfejlesztés egy izgalmas, új kihívást jelent. Feladatunknak tekintjük, hogy az egészségügyi vezetőképzésben és a digitalizációban élenjáró intézetként a megszerzett tudásunkat megosszuk az ágazatban és speciálisan ezen a területen dolgozó kollegákkal és szakemberekkel. Tesszük ezt annak érdekében, hogy az ellátás és a beteg biztonsága növekedjen, az itt keletkező adatok és információk védettek legyenek.
 
Mostani „vállalkozásunk” azt a célt tűzte ki, hogy rendszeresen monitorozza az egészségügyi kiberiztonsági témában megjelent hazai és nemzetközi publikációkat, kutatásokat és cikkeket. Ezekből rövid összefoglalókat készítünk, összegyűjtve közzétesszük és elküldjük a regisztrált felhasználóink számára. A munkában részt vállal a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete is: a cikkek válogatása, priorizálása velük közösen történik.
 

Egészségügyi kiberbiztonsági szemle

Feliratkozás az egészségügyi kiberbiztonsági szemlére

Bízunk abban, hogy jól átlátható, könnyen kezelhető, ugyanakkor hiteles információkkal járulunk hozzá az egészségügyi intézmények és adatok védelméhez.

Dr. Szócska Miklós, egyetemi tanár, dékán, Semmelweis Egyetem

Dr. Palicz Tamás, stratégiai igazgatóhelyettes