A Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjával közösen szervezi meg az „Oltáskampány – Te hogy csinálnád?” című Hackathont, egy ötlet- és megoldás generáló versenyt egyetemi hallgatók számára. Több tudományterület – többek között az informatika és az egészségügy – kapcsolódik és dolgozik össze ezen az ötletversenyen, kiegészülve jövendőbeli kreatív szakemberekkel.

A rendezvény célja az oltással kapcsolatos tudatosság ösztönzése, az egészségügyi innováció megismertetése, a multidiszciplináris csapatmunka támogatása, különböző tudományágak tehetségeinek kiaknázása, motiválása. Azt reméljük, hogy a Hackathonon egyedi megközelítések, új, innovatív megoldások születhetnek, amelyek megvalósításával nő az oltás elfogadottsága.

Versenyünk az egyik legégetőbb társadalmi problémára próbál reflektálni, a COVID vakcinációra, mint a járványkezelés legfontosabb pontjára.

Te hogy csinálnád? Hiszünk abban, hogy az emberek meggyőzhetőek! Ha vannak jó ötleteid, nincs más dolgod mint jelentkezni, csapatban a lehető legjobb megoldást kitalálni, azt kidolgozni és előadni.

A verseny

A verseny 2021. december 10-én pénteken, és 11-én szombaton kerül megrendezésre, a járványügyi mutatók jelenlegi állása miatt online platformon. A résztvevők 4 fős csapatokban fognak dolgozni.  A kezdeti előadásokat követően (módszertan, vakcináció fontossága) a csoportoknak megközelítőleg 24 óra áll rendelkezésére, hogy közösen egy innovatív ötletet dolgozzanak ki a megadott szempontok szerint. Ehhez segítségül hívhatják a mentorokat, akik egy előre megadott időintervallumban rendelkezésre fognak állni különböző szakmai kérdésekben. A szombati nap délutánján minden csapatnak egy rövid pitch-ben kell az ötletét prezentálni a zsűrinek. A zsűri ezután hozza meg döntését, a verseny  eredményhirdetéssel zárul.

Jelentkezni csapatban (4 fő) vagy egyénileg lehet, a fődíj a nyertes csapat tagjainak 250 ezer forint/fő, de a többi helyezett csapat is értékes nyereményekkel gazdagodik!

Oltáskampány – Te jobban csinálnád?

ITT jelentkezz!