Az Egészségügyi Menedzserképző Központ a humán erőforrás tervezés területén két projektben is képviseli a Semmelweis Egyetemet. A TaSHI a feladatátadás, (task shifting), az OASES pedig az egészségügyi ellátáshiányos területek (medical deserts) témában végez tevékenységet.

A projektek az Európai Bizottság hivatalos felületén, egy webinar keretében kerülnek bemutatásra 2021. szeptember 20-án.

A bemutatkozó esemény egyben megnyitja az EU HPP platformon az úgynevezett Health Workforce Projects Cluster online szakmai fórum működését, amely öt egészségügyi emberi erőforrás témában tevékenykedő projekt munkáját hivatott támogatni.

A projekteket az Európai Bizottság a Third Health Program keretein belül társfinanszírozza és három kulcsfontosságú témára fókuszálnak: egészségügyi sivatagok (medical desert), feladatátadás (task shifting) és a munkaerő megtartása (retention policies).

Az esemény időpontja: 2021. szeptember 20; 11:00-12:30

A webinar megnyitóját Dr. Andrzej Rys (igazgató, Health systems, medical products and innovation, DG SANTE) és Dr. Szócska Miklós (igazgató, Egészségügyi Menedzserképző Központ) tartja.

Az esemény programja és a regisztrációs link itt érhető el.