Május 31-én indult az Egészségügyi Menedzserképző Központ “Komplex moduláris egészségügyi vezetői program és képességfejlesztő tréningsorozat” című képzése. 
 
Az Országos Kórházi Főigazgatóság kezdeményezésére létrejövő képzés az egészségügy működésében és irányításában központi szerepet betöltő állami fenntartású egészségügyi intézmények vezetői számára kíván támogatást nyújtani az egészségügyben végbemenő változások menedzseléséhez, az egészségügyi dolgozók és egészségügyben dolgozók, valamint a betegellátásban érintett további személyek, szervezetek irányába való közvetítéséhez. Kiemelt cél, hogy az egészségügyi intézményvezetési ismeretek bővítése mellett támogatást biztosítson az egységes állami egészségügyi irányítási rendszer hatékony működtetéséhez, teret adjon a célok, elvárások és jógyakorlatok bemutatására, valamint biztosítsa a vezetői kompetenciák fejlesztését tréning formájában.
 
A program nyolc képzési alkalomból (modulból) áll, amelyből kettő képzési nap  – május 31-én és június 8-án – már sikeresen lezajlott. A képzés szeptemberben folytatódik.