A betegbiztonság témaköreinek oktatása ma még gyerekcipőben jár Magyarországon, pedig a hibák és a nemkívánatos események visszaszorításában a kapcsolódó ismereteknek és a gyakorlati alkalmazás képességének jelentős szerepe van. Ezt felismerve került be az EFOP-1.8.0-VEKOP-17-2017-00001 jelű, az „Egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejlesztése” című projekt tevékenységei közé egy olyan hallgatói jegyzet elkészítése, ami a különböző képzési csoportok – egészségügyi végzettséget adó oktatási intézmények hallgatói, betegellátásban dolgozó szakemberek és vezetők – betegbiztonsággal kapcsolatos oktatásához ad támogatást.

A szakmai tartalom meghatározása során elsődleges kérdés volt, hogy mi segíti elő a betegbiztonságot támogató szervezeti kultúra kialakítását. Kiemelt jelentősége van emellett az oktatások során alkalmazott képzési módszereknek, ezért a jegyzethez társul egy – a tanárok számára készült – módszertani útmutató is.

A Fórumon a tananyag készítői mutatják be röviden a jegyzetet és a tanárokat segítő megoldásokat, javaslatokat. Az esemény végén ezúttal is lehetőség nyílik az előadások kapcsán felmerült kérdések felvetésére, a felmerült gondolatok megvitatására.

A Fórumra ezúttal meghívjuk a felsőoktatási intézmények azon munkatársait is, akik a graduális képzésben vagy a felnőttképzési programok keretében érintik a betegbiztonság témakörét.

Az elkészült jegyzet a Fórumhoz kapcsolódóan válik elérhetővé minden érdeklődő számára a betegbiztonsag.info honlapunkon.

A Fórumra – a járványügyi helyzetre való tekintettel – online módon kerül sor.

Időpont: 2021. június 10. 13.30-16.00

A részvétel ingyenes.

Kérjük, hogy részvételi szándékát az alábbi linken jelezze:
https://www.surveymonkey.com/r/nevesforumreg

A regisztrációkor megadott e-mail címre az eseményt megelőzően juttatjuk el az online csatlakozáshoz szükséges linket.

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központja a NEVES Program szakmai koordinátoraként kiemelt céljának tekinti a betegbiztonság javítását. Ennek jegyében indítottuk útjára Betegbiztonsági Fórumunkat, amely egy-egy kiemelt terület megvitatását teszi lehetővé minőségüggyel foglalkozó szakemberek, orvosok, szakdolgozók, döntéshozók részvételével.

A továbbiakban a Fórum a Egészségügyi Menedzserképző Központ és a nemrégiben megalakult NEVES Egyesület a Betegbiztonságért közös szervezésében valósul meg.

Moderátorok: Dr. Belicza Éva, Dr. Lám Judit

További információ:

+36 1 488 7612

neves@emk.sote.hu

http://info.nevesforum.hu/