Az Európai Hulladékcsökkentési Hét küldetése, hogy felhívja az emberek figyelmét a hulladékcsökkentés jelentőségére, nem csak ezen az egy héten, hanem hosszútávon is. A kezdeményezéssel ösztönözni kívánja a lakosságot, hogy az élhetőbb, tisztább környezet és a környezetkímélőbb életmód érdekében jobban figyeljenek mindennapi fogyasztási szokásaikra.

Idén a Hulladékcsökkentési Hét november 21-29. között kerül megrendezésre, fókuszában a láthatatlan hulladék áll.

Az Egészségügyi Menedzserképző Központ csapata  egy speciális receptkönyvvel és a „holmigyógyítók” gyűjteményével szeretne hozzájárulni a tudatosabb fogyasztáshoz.

Csokorba szedjük és digitális receptkönyv formájában kiadjuk azokat a recepteket, amelyek a megmaradt ételek, alapanyagok felhasználásával illetve „nulla hulladék” szemlélettel születnek.

Ehhez az alábbi linken várjuk a jól bevált recepteket, ötleteket:

RECEPT BEKÜLDÉSE

Összegyűjtjük azokat a helyeket, szolgáltatókat, ahol megújítják egyébként kidobásra ítélt dolgainkat. Adjunk új esélyt elromlott eszközeinknek, tárgyainknak!

A lista elkészítéséhez az alábbi linken várjuk az ajánlásokat azokról a szerelőkről, javítókról, ezermesterekről, akik segítenek újjávarázsolni elromlott, megkopott vagy megunt dolgainkat:

SZOLGÁLTATÓ AJÁNLÁSA

A recepteket és az ajánlásokat 2020. november 26-ig várjuk.

Legyünk közös szerzői a gyűjteményeknek!