A COVID-19 járvány terjedésének megállításában mindenkinek meghatározó szerepe van, felelős magatartással, odafigyeléssel, a korlátozó intézkedések és a higiénés szabályok betartásával mindannyian tehetünk a pandémia megfékezéséért. Ennek egyik eszköze a maszk viselése, ami jelenleg a tömegközlekedés járatain és a zárt üzletekben kötelező, de saját magunk és mások védelme érdekében a szabadban is ajánlott, főleg ott, ahol nagyobb tömegek fordulhatnak elő.

A maszk használatának népszerűsítésére a Magyar Egészségi Menedzsment Társasággal, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, a Családbarát Magyarországgal és a Magyar Orvostanhallgatók Egyesületével közösen kampányt indítunk, melyben várjuk a fényképeket kreatív, egyedi, vagy akár vicces házilag készült maszkokról és a legjobb megoldásokat díjazzuk is.

Vajon lehet-e maszkot készíteni egy fél pár zokniból, vagy egy üres palackból? Gondolkoztál már azon, hogy az otthon található holmik milyen lehetőségeket rejtenek? Eljött az ideje, hogy Te is szétnézz a lakásban, légy kreatív és csatlakozz pályázatunkhoz!

Küldj magadról fotót saját készítésű maszkodban a kiírásnak és a játékszabályzatnak megfelelően a program@csbm.hu e-mail-címre június 5. 15.00 óráig! A pályázati kiírás alapján kiválasztott képek felkerülnek a Maszkra fel! kampány albumába, és a három legtöbb lájkot kapó kép gazdája értékes ajándékokat nyerhet.

Játékszabály 

Kampány időtartama:                                          
2020. május 21-től június 5-ig

Díjazás:
I. díj – családi hétvége
II. díj – online fotós tanfolyam
III. díj – online kenyérsütő tanfolyam

Játékra és maszkra fel!

Videó – Maszkra fel!

Videó – Dr. Zelena András gyászterapeuta, tanszékvezető egyetemi docens

Videó – Dr. Szatmári Judit Anna PhD, muzeológus-divattörténész, BTM Kiscelli Múzeum

Videó – Németh Franciska, ápoló, Szent János Kórház Gyermeksebészeti és Traumatológiai Osztály

Videó – Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár, EMMI és Dr. Merkely Béla SE rektor, egyetemi tanár

Videó – Prof. Dr. Jakab Ferenc, virológus, Pécsi Tudományegyetem