A COVID-19 járvány az EnterMode projektre is hatással volt, de ennek ellenére folytatódott a munka és sikerült további eredményeket elérni.

2020. január és március között az EnterMode csapata fókuszcsoportokat szervezett a vállalkozói szemlélet és kompetenciák megszerzésére vonatkozó gyakorlati modell kialakítására. A résztvevőket tapasztalataik és szakmai hátterük alapján toborozták. A pandémia miatt az eredeti módszertant át kellett alakítani, hogy a személyes találkozót on-line találkozó helyettesíthesse, így összesen négy személyes találkozót és 3 on-line találkozót tartottak. Az eredetileg tervezett résztvevők száma 30-ról 37-re nőtt. A fókuszcsoport jelentése értékes információkkal szolgált a gyakorlati modell és az oktatók útmutatójának továbbfejlesztéséhez.

EnterMode focus groups on the validation of the Internship Model and Guide for Trainers


Az EnterMode negyedik projekttalálkozóját Ioanninában, Görögországban tartották volna 2020. áprilisában, a görög Ioannina University vezetésével. A bevezetett korlátozások miatt az ülést on-line valósították meg, melyen összesen 18 személy vett részt. A találkozó során megvitatták a projekt alakulását, és megállapodtak a további munkára vonatkozó intézkedésekről. A megbeszélésen a vállalkozói készségek elsajátítására vonatkozó integrált modell véglegesítésére és tesztelésére irányuló soron következő munkát is jóváhagyták. Folytatódik az EnterMode Közösségének bővítése, hogy lehetővé váljon a közös gyakorlat kialakítása és a bevált gyakorlatok megosztása. A projekt partnerei remélik, hogy 2020. júliusában személyesen is találkozhatnak Görögországban. Az Ioanninai Egyetem 4 napos workshopot szervez a vállalkozói ismeretek és kompetenciák elsajátításának támogatására, melynek dátumát a járvány alakulása alapján fogják megerősíteni.

EnterMode online full partners meeting in April 2020


Az EnterMode projekt egyik jelentős eredménye az on-line „komoly játék”, melynek célja a projekt képzési módszertanának megvalósítása és a vállalkozói készségek elsajátításának támogatása. A játék angol verziója kiadásra kész, míg a többnyelvű kiadás hamarosan szlovák, magyar, holland, görög, olasz és német nyelven is elérhető lesz. A játék lényege, hogy a játékosok vállalkozói kompetenciákat gyűjtsenek és végül sikeres interjún vegyenek részt a felsővezetővel. Ez csak akkor érhető el, ha az összes szükséges feladatot (emeletet) teljesítik, és összegyűjtik a játék által kínált kitűzőket. Ebben egy mentor is segíti őket, aki az egész játék során irányítja a játékosokat, személyre szabott javaslatokat és visszajelzéseket ad, amit később az interjú során is felhasználhatnak.

EnterMode online serious game


Amennyiben szeretne e-mailben értesülni a legújabb eredményekről, kérjük iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás