A világjárvány okozta megváltozott mindennapi életünkben – a kibertámadásokhoz hasonlóan – a betegbiztonsági kockázatok lehetőségei is megnövekedtek. 

Három kisfilmünk – az életből vett példákon keresztül – mutat be néhány egészségügyi veszélyforrást, valamint az ezek okozta lehetséges következményeket, egyben felhívja a figyelmet arra, mit tehetünk ezek elkerülése érdekében.


„Dömikém, ez fontos!”

A koronavírus kiemelten veszélyeztetett csoportjába tartoznak a krónikus betegségben szenvedő emberek. Kisfilmünkkel fel szeretnénk hívni a figyelmet a krónikus gyógyszerszedés fontosságára, az orvosi utasítások betartására, a krónikus gyógyszerelés beteg által történő önkényes megváltoztatásának veszélyeire.

Videó

„Ekkora jelentősége van, ha elmondom?”

A koronavírus terjedésével, a korlátozások bevezetésével egyre inkább az online térbe, az internet felé kell fordulnunk életünk különböző területein. Fontos azonban kiemelni, hogy ennek során számos veszélynek vagyunk kitéve. Jelen kisfilmünkben az internetes gyógyszerrendelés, illetve az interneten történő öndiagnosztizálásban rejlő kockázatokra hívjuk fel a figyelmet. Azt is ki kell emelnünk, hogy a háziorvossal/egészségügyi szakemberrel történő telefonos konzultáció alatt fokozottan szükséges minden, akár jelentéktelennek tűnő információt is megosztani, csökkentve ezzel a betegbiztonsági kockázatot.

Videó

„Mindenáron antibiotikum?”

Fontos, hogy csak abban az esetben szedjünk antibiotikumot, ha az orvos ezt indokoltnak tartja. Bár a kisfilm egy kisgyermekes anyuka történetét mutatja be, nem csak a gyerekekre, a felnőttekre is vonatkozik ez a szabály. Koronavírus idején, a különböző tünetek jelentkezésekor ne kezdjünk el önkényesen otthon talált, megmaradt antibiotikumot szedni, remélve, hogy attól hátha jobban leszünk. Helytelen antibiotikum fogyasztással többet ártunk mint gondolnánk.

Videó

Betegbiztonság – Te is tehetsz érte!


Amennyiben szeretne e-mailben értesülni az új eseményeinkről, kérjük iratkozzon fel hírlevelünkre.

Hírlevél feliratkozás