A BőrŐrök egészségnevelő és felvilágosító programsorozat a Bőrklinika szervezésében, prof. Sárdy Miklós intézetvezető ötlete alapján 2018 januárjában indult útjára. Célja, hogy a 12-18 éves korosztály kellő ismeretekkel rendelkezzen az egészségét érintő témákban, melyekről esetleg kevesebbet hall, és mindezt megbízható forrásból kapja. A középiskoláknak meghirdetett programsorozat során rövid előadások keretében dr. Kuroli Enikő a fényvédelem fontosságáról és a bőrdaganatokról, Bencés Ilona többek között a higiéniáról, dr. Kovács Anikó az aknéról, dr. Hodossy-Virágh Andor a tetoválások és piercingek lehetséges veszélyeiről, dr. Gergely László Hunor a nemi szervek anatómiájáról és a szexuális funkciókról, dr. Tamási Béla pedig a szexuális úton terjedő fertőzésekről ad át fontos és hasznos információkat a fiataloknak, közérthető formában. A programhoz időközben csatlakozott a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete is, melynek előadói (a képen Sebestyén Barbara) a fogamzásgátlás témakörét járják körül.
Küldetésünk fontosságát és hiánypótló jellegét jól mutatja, hogy mind az iskolák, mind a média hatalmas érdeklődéssel fogadta a program indulását, és szponzorok is szép számmal álltak mögénk, melyek jóvoltából minden résztvevőnek ajándékcsomagot tudtunk adni, illetve minden előadássorozat végén egy nyereményjátékos kvízzel mérhettük fel, mennyi információt tudtunk a fiataloknak közvetíteni.
A BőrŐrök programsorozat támogatói a 2018-as évben: Kerpel-Fronius Ödön Tehetségkutató Program; Magyar Gerincgyógyászati Társaság; Bella Hungaria; Beiersdorf Kft.; Bioderma; Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete; Feelx Products; Florin; Fodor József Iskolaegészségügyi Társaság; Hormonmentes.hu; La Roche-Posay; Magyar Védőnők Egyesülete; MovoMed; Rextra Kft.; Vajda Papír Kft.