Izgalmas csapatépítő élményeket tartogatott „A jelen és a jövő gyógyítása: adatvezérelt egészség és mesterséges intelligencia” tárgy tavaszi kurzusa is.  A kreatív vizsgafeladattal záruló képzést 62 fő végezte el sikeresen. 

Az Egészségügyi Menedzserképző Központ szervezésében zajló képzés fő célja a jövő egészségügyi szakembereinek felkészítése a gyógyításban zajló digitális forradalomra. A tantárgy felelőse dr. Szócska Miklós (dékán, EKK), az oktatásban a Semmelweis Egyetem neves oktatói és az Egészségügyi Menedzserképző Központ több szakértője is részt vesz. A gyakorlatorientált tárgy mind tartalmában, mind célját tekintve egyedülálló a képzési palettán: a közösségi élmény nyújtása, a csapatmunka épp úgy célja a szabadon választható tárgynak, mint a tudás átadása.

A kurzus dr. Szócska Miklós előadásával indult 2023. február 16-án. A képzés során a résztvevők megismerhették az egészségügyben várható digitális fejlesztési irányokat, a jövő gyógyításában egyre nagyobb szerepet kapó digitális megoldásokat, az adatok alkalmazásának jelentőségét és az adatokon alapuló döntéshozatal fontosságát. A résztvevők megismerkedtek az egészségügyi ellátás során keletkezett adatok típusával, az adathasznosítás- és a mesterséges intelligencia alkalmazásának lehetőségeivel, illetve a kapcsolódó jogi, adatbiztonsági és kiberbiztonsági fogalmakkal és alapokkal. A hallgatók betekintést nyertek továbbá a mesterséges intelligencia gyakorlati alkalmazásába néhány diagnosztikus modalitásban való felhasználás gyakorlati bemutatásával.

A kurzus végén a hallgatók szabadon választott csapatokat alkotva rövid videókat készítettek az elhangzott előadások alapján a jövő egészségügyének sajátosságairól és kihívásairól. A vizsgafeladatként elkészült videókat közös vetítés során együtt értékelték, pontozták. A szavazás alapján a győztes az „MI a rendelőben” című videó lett, ami a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségeket mutatta be a betegvizsgálat és a diagnózis kialakítása során.

A videó ITT tekinthető meg.

A győztes csapat tagjai: Bek-Balla Flóra, Börcsök István, Cserháti Ákos, Jakabfi Bence, Madarász Atina Melina, Márhoffer Nóra, Ölvedy Csanád, Szvoboda Júlia, Vajcs Luca, Vida Máté András

Az elismerésen túl, a csapat valamennyi tagja lehetőséget nyert a 2024. évi  IME Adatvezérelt egészség és kiberbiztonság konferencián való részvételre.

Gratulálunk!

Galéria

6kép