Betűméret: A A A

Hólyagos bőrbetegségek szakrendelés

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a szeptemberi időpontjaink elfogytak.Az októberi időpontok felől szeptember 23-a után érdeklődhetnek.

Megértésüket köszönjük!

Szakrendelésünkön az autoimmun betegségek közé tartozó, hólyagos bőrtünetekkel és/vagy szájnyálkahártya ill. egyéb nyálkahártyákat (szem, nemi szervek, esetleg bélrendszer) is érintő tünetekkel járó betegségek  diagnosztikáját, kezelését, hosszútávú gondozását végezzük. A rendelésre ezen betegségek gyanújával, bőrgyógyászati beutalóval lehet jelentkezni. A vizsgálatra korábbi bőrgyógyászati dokumentációját, az alkalmazott krémek, gyógyszerek listáját, 3 hónapnál nem régebbi vérvételi leletét hozza el! Az autoimmun hólyagos betegségek (bullosis-ok) megalapozott gyanúja esetén, a kivizsgálás során vérvétel ill. a bőrből/nyálkahártyából mintavétel történik. Nyálkahártyatünetek esetén a mintavételben társintézetek (fogászati, szájsebészeti klinikák) is segítenek. Amennyiben a bőrtünetek hátterében lisztérzékenység igazolódik, bélbiopszia (gyomortükrözés és szövettani mintavétel) is szükséges. Ennek elvégzéséig a diéta nem kezdhető el. A mintákat egy ún. immunfluoreszcens laboratóriumban értékeljük, a feldolgozás általában néhány hetet vesz igénybe. Igazolt diagnózis esetén a kezelés beállítása leggyakrabban fekvőbeteg osztályainkon kezdődik. A betegségek megjelölésében latin nevüket használjuk, az esetek többségében a pemphigoid és pemphigus csoportba tartozó betegségekkel találkozunk. Amennyiben a glutén szenzitivitás bőrtünetekkel jelentkezik, a diagnózis dermatitis herpetiformis Duhring.

Hólyagos bőrbetegség szakrendelés:

Bőrgyógyászati beutaló, időpont egyeztetés szükséges

Időpont egyeztetés(szabadság miatt)  csak szeptember 16-tól lehetséges a  +3620 670-1608 telefonszámon hétfőtől péntekig 07-08 óra között

Rendelő orvosok:

  • Prof. Dr. Kárpáti Sarolta    H: 8:30-12:00 (dermatitis herpetiformis)
  • Dr. Silló Pálma                     K: 8:30-12:00 (dermatitis herpetiformis, pemphigus, pemphigoid)