Betűméret: A A A

Járóbeteg-ellátás

Általános ambulanciánk rendelésének igénybevételéhez beutaló nem szükséges, azonban ha az Ön betegsége speciális szakrendelést igényel, akkor előfordulhat, hogy teljes körű ellátás helyett valamely másik szakrendelésünkre irányítjuk Önt. Vagyis a beutaló megléte már az időpontkéréskor megkönnyíti és felgyorsítja annak eldöntését, melyik szakrendelés igénybevétele optimális, és ezért ezt javasoljuk. A legtöbb speciális szakrendelésen történő első vizsgálatra azonban mindenképpen szükséges beutaló. Ennek hiányában az általános ambulancia feladata az első ellátás és a beutaló kiállítása. Járóbeteg-rendelés a klinikán csak előjegyzés alapján vehető igénybe – kivételt ez alól a sürgősségi bőrgyógyászati, bőronkológiai vagy nemigyógyászati esetek, illetve a HIV és szifilisz szűrővizsgálatok képeznek. A sürgősség fennállását az adott szakrendelés orvosai bírálják el.

Időpontot általános ambulanciánkra telefonon a 06 1 235 2180 számon kérhet munkanapkon 9-13 óra között, ehhez személyes adatain kívül készítse elő TAJ számát és lakcím-kártyáját!

A bal oldali oszlopban feltüntetett szakrendelésekre kattintva ezeket röviden ismertetjük. Itt megtudhatja, melyik rendelésen milyen betegségekkel foglalkozunk.

Sürgősségi ellátásra általánosságban hétköznap 8-11 óra között várjuk betegeinket. Rendkívüli sürgősség fennállása esetén (pl. arcduzzanat) 11-22 óra között és hétvégén 8-22 óra között, életveszélyes esetekben éjszaka is fogadunk betegeket, azonban ilyenkor mindenképp célszerű először valamely sürgősségi ügyelet vagy a mentőszolgálat segítségét igénybe venni az életveszély elhárítása céljából. A sürgősség fennállását ügyeleti időben az ügyeletes orvos bírálja el.

A járóbeteg-ellátás igénybevételéhez a klinikára érkezéskor előzetes betegregisztráció szükséges, amely a bejáratnál levő automatából történő sorszám-húzással, majd a regisztrációs pultnál történő bejelentkezéssel történik.