A Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság 2021 nyarán indította útjára digitális egészségügyi szűrőközpontját. Az EGÉSZSÉGPART rendezvénysorozat célja, hogy a helyi lakosok és a Balaton mellett nyaralók számára egészségügyi szűréseket biztosítson, valamint interaktív programokkal támogassa az egészségtudatos életmódot.

A magyar lakosság egészségi állapota nemzetközi összehasonlításban is kritikus, ami elsősorban a mozgásszegény életmódnak, a helytelen táplálkozásnak és a káros szenvedélyeknek köszönhető. A leggyakoribb betegségek, mint például a cukorbetegség és a szív- és érrendszeri megbetegedések rendszeres szűréssel időben felismerhetőek, kezelhetőek lennének, egészségtudatossággal és életmódváltással pedig megelőzhetőek.

Az előző évekhez hasonlóan idén is kiemelt figyelmet kap a bőrgyógyászati vizsgálat, ahol a korábbi Egészségpart szűréseink során minden 8. résztvevőnél találtunk beavatkozást igénylő elváltozást. A korai stádiumban felismert a melanóma hatékonyan kezelhető és a túlélési esélyek jelentősen növelhetők.

Az idei szűrőprogramban a korábbinál is nagyobb szerepet kapnak a digitális és mesterséges intelligencia alapú megoldások. Az Egészségpart digitális egészségügyi szűrőközpontja helybe megy, a nyári szabadság alatt a strandok közelében tesszük elérhetővé a szűréseket, valamint a mindennapi életbe is beépíthető, akár személyre szabott életmódtanácsokat adunk.

Az Egészségparton igénybe vehető szűrőprogramok és interaktív programok:

  • Általános állapotfelmérés (vércukor-, trigliceridszint- és koleszterinszint-mérés, vérnyomás- és pulzusmérés)
  • EKG-vizsgálat
  • Bőrgyógyászati szűrővizsgálat
  • Digitális szájüregi szűrővizsgálat
  • Életmódi kockázatfelmérés és életmódtanácsadás
  • Funkcionális mozgásminta szűrés
  • Testösszetétel-vizsgálat
  • Dietetikai tanácsadás
  • Interaktív prevenciós aktivitások kicsiknek és nagyoknak: játékkal, sporttal és zenével-tánccal.

Az EGÉSZSÉGPART digitális egészségügyi szűrőközpontja június, július és augusztus három hétvégéjén három népszerű balatoni strandra látogat el, június 28-tól 30-ig Balatonfüredre, július 19-től 21-ig Balatonalmádiba, valamint augusztus 9-től 12-ig Gyenesdiásra.

Egészségpart 2024

A programsorozat a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság szervezésében, az Országos Kórházi Főigazgatóság és a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ szakmai támogatásával, valamint a helyi önkormányzatok, illetve képviselők hozzájárulásával jön létre.

Az Egészségpart programjainak további partnerei: Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ, Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Családorvosi Tanszék, SE ÁOK Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika, Semmelweis Egyetem Fogászati és Szájsebészeti Oktató Intézet, valamint SE ÁOK Népegészségtani Intézet, továbbá a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete, a Magyar Fogorvostanhallgatók Egyesülete, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, illetve a Veszprém és Zala Vármegyei Rendőrfőkapitányságok Bűnmegelőzési Osztályai.  


Sajtókapcsolat:

Lengyel Lívia
Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság (MEMT)
Telefon: +36 30 274 4365
e-mail: lengyel.livia@memt.hu

További információ programsorozatunkról az egeszsegpart.com oldalon olvasható.


A június 28-tól 30-ig tartó balatonfüredi szűrések pontos helyszíne: Kisfaludy Strand területe.

Nyitás mindennap 10 órakor, programzárás pénteken és szombaton 18 órakor, vasárnap 14 órakor.

 

Egészségpart logók 2024