Betűméret: A A A

Oktatás

FELHÍVÁS

Tudományos és innovációs versenyen
való részvételre

2019-ben második alkalommal szervezi meg Budapesten angol nyelvű tudományos és innovációs versenyét a berlini Falling Walls Alapítvány.  A Falling Walls Lab kiváló lehetőséget nyújt hallgatók, akadémikusok, vállalkozók, és más szakmabeliek számára, hogy mindössze 3 percben megosszák kutatómunkájukat, üzleti modelljüket, innovatív projektjüket vagy ötletüket társaik, és egy válogatott üzleti és akadémiai szakemberekből álló zsűri előtt. A legkiválóbb előadók lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek a Falling Walls Lab Döntőn és a Falling Walls Konferencián Berlinben, melynek költségeit a Falling Walls Lab Foundation és a hazai szervezők állják.

Résztvevők:
Olyan alapképzéses, mesterképzéses, PhD hallgatók, posztdoktorok, fiatal szakemberek, vállalkozók és professzorok jelentkezését várjuk, akik:

– jelenleg alap- vagy mesterképzésben vesznek részt, vagy akiknek
– alapdiplomájuk megszerzése óta nem több mint 10 év telt el, vagy
– a mesterdiplomájuk megszerzése óta nem több mint 7 év telt el, vagy
– PhD fokozatukat az elmúlt 5 évben szerezték meg.

Jelentkezés: 2019. augusztus 15-ig az alábbi linken lehetséges: https://www.falling-walls.com/lab/apply/europe

A verseny nyilvános döntőjére 2019. szeptember 12-én (csütörtök) 16.00 órától kerül sor a Semmelweis Egyetemen (1094 Budapest, Tűzoltó utca 37-43.)

A verseny a Falling Walls Alapítvány égisze alatt a Budapesti Semmelweis Egyetem, a Magyar Tudományos Akadémia és a DAAD Magyarország közös szervezésével valósul meg.


 

A Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika részt vesz a graduális és a posztgraduális orvos- és szakorvosképzésben, magyar-, angol-, és német nyelven. 

Hallgatói titkárság (6. emelet): Beja Katalin, tel.: 06 1 267-4685, 06 1 459-1500/55784 (félfogadási idő: H-Sz-P 9-11 óra, K-CS 13-15 óra) email: huderm.bor@med.semmelweis-univ.hu

  • Tankönyv: Kárpáti – Kemény – Remenyik: Bőrgyógyászat és venerológia. Medicina, 2013.
  • Ajánlott irodalom

Ajánljuk hallgatóink figyelmébe kötelezően, illetve szabadon választható kurzusainkat:

A tantermi előadások online megtekinthetőek a Központi Könyvtár “Tudásbázis” menüpontja alatt (http://lib.semmelweis.hu/nav/tudasbazis), a Bőrgyógyászat c. tantárgy kiválasztását követően.