A pikkelysömör Magyarországon mintegy 200 ezer embert érint, közülük több mint 20 ezren a betegség középsúlyos-súlyos változatával élnek együtt. A psoriasis immunológiai okok miatt kialakuló, a szervezet egészét érintő általános gyulladásos reakció, mely a bőrön megjelenő látványos tünetekkel – gyulladt és hámló vörös foltokkal – , valamint nagyon gyakran ízületi érintettséggel jár és a tévhitekkel ellentétben nem fertőző kórkép.
A betegség világnapját minden év október 29-én ünneplik, ez alkalomból adott interjút az RTL Klub Reggeli című műsorában Prof. Dr. Holló Péter, a SE Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológaia Klinika igazgatója, a Magyar Dermatológiai Társulat alelnöke, valamint Petes Tamás, a Magyarországi Psoriasis Klubok Egyesületének alelnöke. 
Az interjúban Holló professzor úr ismerteti a betegség legfontosabb jellemzőit, tüneteit és kiemeli, hogy a modern terápiás lehetőségek, ún. biológiai terápiák segítségével ma már szinte teljesen tünetmentessé is tehető a betegek állapota. A Magyarországi Psoriasis Klubok Egyesülete segítséget nyújt a betegek megfelelő helyre – pl. a Magyarországon működő 10 psoriásis centrum egyikébe – történő irányításában, ahol kellő tapasztalat és minden elérhető modern terápiás lehetőség a betegek rendelkezésére áll.

A riport megtekinthető ide kattintva.