Idén nyáron is több olyan népegészségügyi és közösségi esemény került megrendezésre, melynek keretében különböző szűrővizsgálatokon vehettek részt az érdeklődők. 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Semmelweis Egyetem közötti együttműködés keretében zajlott a „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” elnevezésű kampány, mely ezúttal a Balaton környéki településeken adott lehetőséget népegészségügyi célú szűrővizsgálatokon való részvételre. Bőrgyógyász szakorvos kollégáink és PhD hallgatóink – prof. dr. Sárdy Miklós, dr. Blága Kincső, dr. Király Zsófia, dr. Bozsányi Szabolcs, dr. Jobbágy Antal és dr. Plázár Dóra –  a júliusi és augusztusi hétvégéken Balatonbogláron, Balatonfűzfőn és Gyenesdiáson várták az anyajegyszűrésre jelentkezőket. A program iránt idén is óriási volt az érdeklődés, a kihelyezett szűrőbuszt több mint 600-an keresték fel, s vettek részt a melanomaszűréssel és tanácsadással egybekötött eseményen.

Augusztusban a Sziget Fesztiválon a Magyar Dermatológiai Társulat és a Pozitív Élet Alapítvány szervezésében, a Bőrklinika szakembereinek közreműködésével (dr. Müller Eszter, dr. Cakir Ugur, dr. Anker Pálma, dr. Jobbágy Antal, dr. Király Zsófia, dr. Piros Anna) végeztek ingyenes anonim STD (HIV-, hepatitis B-, C- és szifilisz) szűrést.
A program során „több mint 350 fesztiválozó jelentkezett STD-szűrésre, 250-en végeztettek komplex HIV-, hepatitis B-, C- és szifiliszszűrést, 102-en HIV-szűrést.” (forrás: Magyar Dermatológiai Társulat facebook oldala)

Az augusztus 16-21. között a Tatai Ifjúsági Táborban megrendezett Semmelweis Gólyatáborban számos egészségmegőrzéssel kapcsolatos programon várták a több mint 800 frissen felvett hallgatót. A Bőrklinika képviseletében prof. dr. Sárdy Miklós és dr. Joura Isolde tartotta a nagy érdeklődéssel övezett melanomaszűrést és bőrgyógyászati tanácsadást.