Kedves Kolléganők és Kollégák!

2021. október 28-30. között a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika szervezésében megrendezésre került a Budapesti Bőrgyógyászati Továbbképző Napok (BBTN) elnevezésű, 50 pontos kötelező szinten tartó tanfolyam, mely bőrgyógyász és allergo-immunológus szakorvos kollégák számára nyújtott pontszerző továbbképzési lehetőséget. 
A tanfolyam tudományos programja és a szakma neves képviselői által tartott előadások témái a bőrgyógyászat minden területét felölelték, s nem csak magas szintű, átfogó elméleti ismereteket adtak át, hanem a legújabb diagnosztikai és terápiás eljárásokat a gyakorlat szemszögéből is bemutatták. A majd 80 résztvevő a sebkezelés, flebológia, gyermekbőrgyógyászat, immunológiai és autoimmun betegségek, bőrsebészet, genetika, allergológia, trichológia, kozmetológia, onkodermatológia, STD szakterületek legfontosabb ismereteit sajátíthatta el a 3 napos rendezvény keretein belül.

A járványhelyzet akkor még lehetővé tette, hogy a tanfolyamot személyes részvétellel tarthassuk a Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika tantermében, s így sokkal élénkebb diszkussziót tapasztalhattunk, mintha online tanfolyam lett volna. A kollégák kifejezetten élvezték az ismeretek felfrissítését, aktualizálását. A terem kezdettől végig tele volt, nem tapasztaltunk „lemorzsolódást”. Néhány előadónk azonban az utolsó pillanatban le kellett mondja a részvételt valamilyen a COVID19-járvánnyal kapcsolatos történés miatt, amit nagyon sajnáltunk. Az ezekben az esetekben történt hirtelen „beugrásokért” különösen hálás köszönettel tartozunk a vállalkozó szellemű előadóknak. 
Összességében tehát egy igen eredményes, sikeres és hasznos továbbképző tanfolyamot zártunk.

Szeretnénk minden előadónknak hálásan megköszönni a sok felkészülést és a remek előadásokat, a hallgatóságnak pedig a kitartó figyelmet, a hiányzásmentes részvételt és a remek vizsgát, amelyet mindenki sikeresen tett le.

 

Köszönettel a szervezők:

Prof. Dr. Sárdy Miklós
tudományos szervező

Németh Gabriella
kapcsolattartó, technikai szervező