A Semmelweis Egyetem hírportálján megjelent cikket változtatás nélkül közöljük.

Ismét visszaéltek a Semmelweis Egyetem nevével.Ez alkalommal az egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika igazgatóhelyettese, dr. Holló Péter egyetemi tanár nevére és fényképére hivatkozva olyan szert reklámoznak, amely azt ígéri, hogy elpusztítja és eltávolítja az agyban, a szívben, a májban és a szervezet egyéb területén rejtőzködő élősködőket, parazitákat. Az online felületen elérhető cikk hamisan állítja, hogy nincs más olyan gyógyszer, amely képes lenne a szervezetben előforduló paraziták kiirtására. Az álinterjú hamisan kelti azt a látszatot, hogy a terméken végzett sikeres vizsgálatok a készítmény magas fokú hatékonyságát igazolják, és az sem fedi a valóságot, hogy az egyetem professzora kedvezményes vásárlási lehetőségre biztatja az érintett betegeket.

A Semmelweis Egyetem a visszaélés miatt megteszi a szükséges lépéseket, de addig kérjük, hogy gyógyszereket, gyógyhatású készítményeket kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból, orvosukkal való konzultáció után szerezzenek be a fogyasztók. A biztonságos gyógyszervásárláshoz segítséget nyújt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján olvasható összefoglaló.