„Hogyan reagál egy kiskamasz, ha egy családtagjáról kiderül, hogy egy súlyos betegségben érintett?” Tabuk nélkül is lehet beszélgetni betegségről a gyermekekkel. A kamaszokat érintő sok fontos és aktuális téma mellett ez is az egyik üzenete Balázsy Panna nemrég megjelent új könyvének, melyben egy sokak életét megnehezítő betegség, a pikkelysömör kerül említésre.
„Szandra éli az iskolások életét, de közben mindig is foglalkoztatták olyan komolyabb témák, mint a válás, a környezetvédelem, a szerelem, a barátság vagy akár egy családtag elvesztése. A sorozat legfrissebb részében, a Csini?!-ben most új időszámítás veszi kezdetét: Szandra kamaszodni kezd, annak minden izgalmával és nyűgével. Az új könyvben szó van a testi-lelki változásokról, és egy olyan, sokakat érintő betegségről, ami Szandra nagymamájának is megnehezíti a mindennapjait: a pikkelysömörről.” – hangzott el a könyv bemutatóján.

A rendezvényen részt vett és a pikkelysömörről beszélt Szabó Bernadett, a Budapesti Semmelweis Psoriasis Klub elnöke és dr. Holló Péter docens, a Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai  Klinika igazgatóhelyettese is.

A teljes cikk itt érhető el.