A Semmelweis Egyetem Doktori Tanácsa a doktoranduszok és doktorjelöltek képzésében kifejtett kimagasló teljesítményéért Kiváló PhD oktató kitüntetésben részesítette prof. dr. Kárpáti Saroltát, a Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika egyetemi tanárát.

„Dr. Kárpáti Sarolta 1996 óta dolgozik a Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikán, 1999-től egyetemi tanárként, majd 2004-2016 között a Klinika igazgatójaként. 1996 óta PhD témavezető, törzstagja a Klinikai Orvostudományok Doktori Iskolának, ahol 2018-ig programvezető volt, de emellett szintén témavezetője a Molekuláris Orvostudományok Doktori Iskolának is. Vezetése alatt 13-an szereztek PhD-fokozatot, jelenleg 2 hallgató témavezetője.
Kutatási területe az autoimmun hólyagos bőrbetegségek, a genodermatózisok és az ezzel kapcsolatos farmakogenomika. 2007-től a MTA-SE Molekuláris Medicina kutatócsoport szekcióvezetője.
Munkásságát 252 nemzetközi közlemény jelzi, melyekre 3147 független idézet található a nemzetközi irodalomban, H-indexe 28. Nemzetközi elismertségét jelzi, hogy a bőrgyógyászat legjelentősebb folyóiratainak szerkesztőbizottsági tagja. 2009-ben a Német Tudományos Akadémia tagjai közé választotta.”

A kitüntetéshez munkatársaink nevében szívből gratulálunk Professzor Asszonynak!