A Kerpel-Fronius Tehetséggondozó program szervezésben, a Semmelweis Egyetem és a Kutató Diákokért Alapítvány országos orvos-, és egészségtudományi tehetséggondozó programsorozata részeként 2017. december 19-én egyetemünk partner középisko​láiból 12 érdeklődő diák látogatott Klinikánkra. A diákok az ország különböző részeiről, a középiskolai rangsorok előkelő helyén szereplő intézményekből, köztük a budapesti ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnáziumból, az Eötvös József Gimnáziumból, a Fazekas Mihály Gimnáziumból, a Piarista Gimnáziumból, a győri Czuczor Gergely Gimnáziumból, a szombathelyi ELTE Bolyai János Gimnáziumból és a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumból érkeztek.

A tanulók egy órát töltöttek a klinikánkon az épületet bejárva Dr. Kiss Norberttől, klinikánk Ph.D. hallgatójától ismereteket kaptak az általános és speciális szakrendeléseinken, fekvőbeteg osztályainkon és diagnosztikai laboratóriumainkban folyó betegellátásról. Emellett az érdeklődő diákok betekintést nyertek klinikánk kutatólaboratóriumaiban történő munkába. A tanulók számos kérdést tettek fel, leginkább az orvosképzéssel és a bőrgyógyászati kutatásokkal kapcsolatban. 

A program zárásaként az Egyetem Elméleti Orvostudományi Központjában Dr. Zsembery Ákos, egyetemi docens „Az emberi hámsejtek és a baktériumok közötti kommunikáció” című előadását hallgatták meg.

cikket írta: Dr. Kiss Norbert

2018. január 23.