Betegellátás

Klinikai vizsgálat keretében teszteltük azt a lélegeztetőgépet, melynek kifejlesztésében -és folyamatos fejlesztésében- klinikánk munkatársa, Dr. Lorx András egyetemi docens vett részt a Semmelweis Egyetem részéről.  
Forrás: TV2 Újraindulás című műsoraA kifejezetten az új koronavírus okozta légzési elégtelenség kezelésében hatékony, akkumulátorról és palackról is működő, hordozható lélegeztetőgép kifejlesztésében klinikánk munkatársa, Dr. Lorx András egyetemi docens vett részt. 

forrás: https://semmelweis.hu/hirek/2020/04/21/szabadalmaztatas-alatt-az-elso-magyar-koronavirus-specifikus-lelegeztetogep/


Oktatás

Rektori pályamunka mint szakdolgozat 56/2020 (IV.21.) számú szabályzat egyes, a hallgatók részére jutalomdíjjal járó pályázatokról (10) A díjjal jutalmazott rektori pályamunkákat a téma szerint illetékes oktatási-kutatási szervezeti egység vezetőjének javaslata  alapján a dékán jeles bírálati javaslatú szakdolgozatnak  fogadhatja el, amennyiben ezt a hallgató a tanulmányi osztályon benyújtott kérvényben kéri. (11) Osztatlan mesterképzésben résztvevő hallgatók számára a …


Információ szakdolgozatról

Információ szakdolgozattal kapcsolatban:

Szakdolgozat elkészítésének rendje, letölthető dokumentumok [szakdolgozati címbejelentő lap, plágium nyilatkozat, tájékoztató plágium nyilatkozatról, szakdolgozat halasztási kérelem, rektori pályamunka elfogadása szakdolgozatként] (oldal alján!)
szakdolgozati címbejelentő lap beadási határideje (AITK felé): minden év június 30.
Rektori pályamunka mint szakdolgozat
Kontakt: Hegedűs Anikó
hegedus.aniko@semmelweis.hu


„A pilótaképzésben már régóta bevett szokás, hogy mielőtt valaki élesben vezetne egy gépmadarat – ami valljuk be, veszélyes mulatság -, valósághű szimulációs feladatok révén szerzi meg a rutint. És ha a szimulátorban már minden jól megy, utána jöhet az éles gyakorlat. Tulajdonképpen ezt az elvet követik a SOTE AITK által fenntartott Szimulációs Központban is, ahol reagálni képes, életfunkciókkal rendelkező babákon gyakorolhatják a vészhelyzetek kezelését az orvostanhallgatók.”
forrás: Novum, www.novumtv.hu, Szatory Tibor