LÉLEGEZTETÉS korszerűen (a teljes tanfolyam: 50 oftex-pont)

A jelentkezés a tanfolyamra ezen űrlap kitöltésével történik.

A lélegeztetés tudománya az elmúlt évtizedekben jelentős fejlődésen ment keresztül, így ma már számos témában evidencia szintű terápiás ajánlások léteznek. A korszerű gépek és technikák lehetővé teszik, hogy diagnózistól függően, személyre szabottan lélegeztessünk, és ezzel a különböző kórképek kimenetelét optimalizáljuk. A lélegeztetés azonban összetett terápiás entitás, melyhez az élettani, légzésmechanikai alapok ismerete, az elérhető eszközök diagnosztikai és terápiás lehetőségeinek készségszintű alkalmazása és a légzési fizioterápiás lehetőségek megfelelő összehangolása is szükséges.

Ezen szemlélet mentén kínál ez a 4 modulból álló multidiszciplináris tanfolyam rendszerezett, célratörő elméleti, és Európában is egyedülálló szimulációs gyakorlati képzést bővített időben, melynek elvégzésével 50 továbbképzési pont szerezhető.

A tanfolyam a Semmelweis Egyetem Intenzív Terápiás Klinika szervezésében kerül megrendezésre Budapesten, a Külső Klinikai Tömb Központi Betegellátó Épületében.

A tanfolyam egészét elsősorban néhány éves szakmai és lélegeztetési tapasztalattal már rendelkező intenzíves és sürgősségi orvosok részére állítottuk össze, de ajánljuk minden lélegeztetéssel foglalkozó pulmonológus, belgyógyász munkatársunknak is. Az egyes modulok külön-külön is elvégezhetők, az egyes modulok előfeltételei a következők:

Alapmodul (3 nap)
Élettani alapok, Az elégtelen légzés, Lélegeztetési módok, Inhalációs gyógyszerbeviteli módok, Légzésmechanikai monitorizálás

előfeltétel nincsen

Problémaorientált lélegeztetés modul (2 nap)
Restriktív és obstruktív kórképek kezelése, Specifikus lélegeztetési problémák
előfeltétel: Alapmodul

Bronchoszkópia modul (1 nap)
Diagnosztikus és terápiás alkalmazás az intenzív osztályon, Képalkotók célirányú értékelése
előfeltétel nincsen, de az Alapmodul ajánlott

Noninvazív lélegeztetés (NIV) modul (3 nap)
Technikai háttér, Típusos betegek ellátása, Légzési fizioterápia
előfeltétel: nincsen, de az Alapmodul ajánlott

Időpontok: a tanfolyam a 2024.09.24 – 2024.11.07 időszakban kerül megrendezésre

Alapmodul
Problémaorientált modul
Bronchoszkópia modul  
NIV modul

Jelentkezési határidő: 2024.07.31

Előzetes regisztrációval a 2024 ŐSZI tanfolyamra ezen a linken lehet jelentkezni. 

Az egyes modulokat a jelentkezők létszámának függvényében indítjuk. 
Létszámlimitek: minimum: 5 fő/modul – maximum: 18 fő/modul. Részvételi díjat az egy félévben hallgatni kívánt és realizálódó modulonként lehet fizetni.
Irányadás: modultól függően

Aneszteziológusoknak, pulmonológusoknak, kardiológusoknak és neurológusoknak ajánlott, díja: 35.000 Ft/ nap.
A teljes tanfolyam díja kedvezménnyel együtt 280.000 Ft.

A sürgősségi orvostan és egyéb, szakmaspecifikus intenzíven dolgozó orvosi szakterület (ráépített intenzíves szakvizsga) esetén ajánlott tanfolyam díja: 35.000 Ft/ nap.

Egy adott modul megrendezése a jelentkezők számától függ, előzetesen egyeztetünk minden jelentkezővel. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tudjuk fogadni, ehhez kérjük kitölteni a szervező saját jelentkezési lapját.

Az Alap és egyéb modulok részvételi kritériumába minimum 3 év intenzív osztályos gyakorlatot vagy sürgősségi/gyermekgyógyászati/kardiológiai/neurológiai szakvizsgát kérünk! Egy adott modul megrendezése a jelentkezők számától függ, előzetesen egyeztetünk minden jelentkezővel. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tudjuk fogadni.
Részvételi díjat a hallgatni kívánt modulonként lehet fizetni. A tanfolyam elvégzése aneszteziológusoknak, pulmonológusoknak, kardiológusoknak, neurológusoknak ajánlott. 
A tanfolyam várhatóan 2024.09.24- 2024.11.07 időszakban kerül megrendezésre, pontos dátumok később várhatóak itt az oldalon.

Tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, hogy a Sürgősségi Modul megszűnik, a továbbiakban azt a tanfolyamot a Sürgősségi Orvostani Klinika szervezi!

A hatékonyabb oktatási folyamat érdekében a tanfolyam alatt határozottan kérjük az ügyeleti / éjszakai műszakos munkavégzés mellőzését a résztvevőktől.
Köszönjük az előrelátó ügyelet- és beosztástervezést. 

Jelentkezés a legközelebbi tanfolyamra folyamatosan a regisztrációs lap kitöltésével történik.

Kérdés esetén kérjük, hogy azt aitk.tanfolyam@semmelweis.hu e-mail címen jelezze.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt:

 

             Dr. Lorx András                                                                   Dr. Fritúz Gábor
             tanfolyamvezető                                                                   szakmai vezető