LÉLEGEZTETÉS korszerűen (50 pont)

A jelentkezés minden tanfolyamra az Oftexen és ezen űrlap kitöltésével történik.

A tüdőt és a mellkast érintő betegségekkel az intenzív betegellátásban, az anesztéziában és a sürgősségi ellátásban is gyakorta találkozhatunk. Ezen kórképek egy része mint szövődmény, kísérőbetegség fordul elő, míg mások a kritikus állapot okai is lehetnek. A tüdő nem csak a gázcsere elengedhetetlen része, hanem, mint a legkisebb kapilláris-átmérővel rendelkező szerv, az immunitás és immunreakciók, a trombotikus és keringési zavarok predilekciós szerve is. Bármilyen kis eltérés komplex patológiai folyamatokat indíthat meg. A tüdő funkcióját nem csupán a gázcsere szempontjából értékeljük, hanem mindig a szervezet egyéb funkcióival együtt komplex módon kell vizsgálnunk. Bármilyen pulmonális eltérés visszaköszön a többi szervek funkciójában, és bármelyik szerv eltérése nyomon követhető a tüdő funkciójában.

Ezen szemlélet mentén kínál ez a 10 modulból álló multidiszciplináris tanfolyam rendszerezett, célratörő elméleti, és Európában is egyedülálló szimulációs gyakorlati képzést bővített időben, melynek elvégzésével 50 továbbképzési pont szerezhető.

A tanfolyam a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika szervezésében kerül megrendezésre Budapesten.

A tanfolyam orvosok részére akkreditált, de a “Neminvazív lélegeztetés” és a “Légzési fizioterápia” modulokra neminvazív lélegeztetést végző osztályokon, pulmonológián, intenzív osztályon, belgyógyászaton, sürgősségi osztályon dolgozó szakdolgozókat is szívesen látunk. Az egyes modulok külön-külön is elvégezhetők,az egyes modulok előfeltételei a következőek:

Alapmodul (3 nap)
    Élettani alapok, Az elégtelen légzés, Lélegeztetési módok, Inhalációs gyógyszerbeviteli módok, Légzésmechanikai monitorizálás
előfeltétel nincsen

Noninvazív lélegeztetés modul (3 nap)
előfeltétel: nincsen

Bronchoszkópia modul: előfeltétel nincsen

Traumás mellkas / pneomotorax modul: előfeltétel nincsen

Képalkotók értékelése modul: előfeltétel nincsen

Problémaorientált lélegeztetés modul: előfeltétel: Alapmodul

Oldalszétválasztott lélegeztetés modul: előfeltétel: Alapmodul

Leszoktatás – Légzési fizioterápia modul:
előfeltétel: Alapmodul + Problémaorientált lélegeztetés modul

Alapmodul: 2020. április 22-23-24. (szerda-csütörtök-péntek)
Problémaorientált modul: 2020. május 5-6. (kedd-szerda)
NIV-modul: 2020. május 20-21-22. (szerda-csütörtök-péntek)

Az egyes modulokat a jelentkezők létszámának függvényében indítjuk. Létszámlimitek: minimum: 5 fő/modul – maximum: 18 fő/modul.

Jelentkezés a legközelebbi tanfolyamra az Oftexen, vagy a jelentkezési határidő lejárta után az oktatas.aitk@med.semmelweis-univ.hu e-mail címen folyamatosan.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt:

 

Dr. Lorx András                                                           Dr. Fritúz Gábor
tanfolyamvezető                                                        klinikai oktatásvezető