A klinika az 1995/96-os tanévtől részt vesz az aneszteziológiai és intenzív terápiás szakorvosképzésben, melynek azóta is egyik hazai bázisa. 2005-től a klinika részvételével megindult a sürgősségi szakorvosképzés. A klinika számos akkreditált posztgraduális tanfolyamot tart, így szakvizsga előtti kötelező tanfolyamokat (az intenzív terápia általános és speciális kérdései, az aneszteziológia általános és speciális kérdései, a sürgősségi orvostan kérdései), kötelezően választható tanfolyamokat (cardiopulmonalis resuscitatio, korszerű respirációs terápia, kritikus állapotú páciens ellátása (HiFi-szimulációval), váratlan helyzetek gyakorlatorientált ellátása altatás közben (HiFi-szimulációval)) és szabadon választható tanfolyamokat (jogi helyzetek és megoldások a mindennapi orvosi gyakorlatban, szuggesztiók alkalmazása a szomatikus orvoslásban képzés (SASOK) I-II., légzési fizioterápia az intenzív osztályon). Mindezek mellett a klinika több munkatársa vesz rész oktatóként nemzetközi újraélesztési tanfolyamokon.

Tanfolyamaink kategóriák szerint:

Szakvizsga előtti kötelező tanfolyamok

Szakorvosok számára kötelező szintentartó tanfolyamok Kötelezően választható tanfolyamok Szabadon választható tanfolyamok
Az intenzív terápia általános kérdései Aneszteziológia – intenzív terápia UH alkalmazása a mindennapi intenzív és sürgősségi gyakorlatban Szuggesztiók alkalmazása a szomatikus orvoslásban (SASOK)
Az aneszteziológia általános kérdései   A kritikus állapotú páciens ellátása (magas hűségű HIFI szimulációval)  
Az intenzív terápia speciális kérdései   Váratlan helyzetek ellátása altatás közben (magas hűségű HIFI szimulációval)  
Az aneszteziológia speciális kérdései   Ultrahang-vezérelt regionális anesztézia  
    CPR-újraélesztés moduláris tanfolyam  
    Lélegeztetés korszerűen (moduláris tanfolyam)  
    Jogi helyzetek és megoldások a mindennapi orvosi gyakorlatban