A Klinikaszakambulanciáin járóbeteg ellátás és konzíláriusi tevékenység történik. Az egyes szakrendelésekre a betegeket az AITK vagy a társklinikák kezelőorvosai utalják. A szakambulanciák betegellátását, így pl. a műtét előtti aneszteziológiai kivizsgálást az aneszteziológiai részlegek munkatársai végzik. Aneszteziológiai szakambulanciáinkra időpontot a műtéti beavatkozást elvégző társklinikán adnak.

Aneszteziológiai és
Gyermekaneszteziológia
Szakambulanciák

Klinikánkon az alábbi telephelyeken működik előjegyzés alapján aneszteziológiai ambulancia (járóbeteg-szakrendelés). A tervezett műtéti időpont előtt 1-2 héttel ajánlott az altatóorvossal való találkozás. Amennyiben a kapott időpontban mégsem tudna megjelenni, kérjük, jelezze annak a személynek, akitől az időpontot kapta, tőle kaphat újabb időpontot. 

További részletek →

Kardiológiai
szakambulancia

A kardiológiai szakambulancián az aneszteziológiai szakambulancia részlegein kiválasztott, elektív műtétre kerülő betegek kardiológiai kivizsgálása történik, előjegyzés alapján. A rendelés beutaló-köteles. Szükség esetén ezen betegek későbbi kontrollvizsgálatát, kardiológiai gondozását végezzük. A rendelésen anamnézis felvétele, fizikális vizsgálat mellett EKG-t, és szívultrahangot készítünk. Indokolt esetben további laborvizsgálatot, és egyéb speciális vizsgálatokat (terheléses EKG, légzésfunkció, cardiotens) szervezünk.  

Az ambulancia helyszíne: Központi Betegellátó Épület
1082 Budapest, Üllői út 78. 
Rendelési idő: minden kedden 09:00 – 13:00 óráig
Rendelő szakorvos: dr. Bőhm Tamás

Amennyiben nem tud megjelenni a rendelésen, kérjük, jelezze operáló orvosánál.   Betegelégedettségi kérdőív segítségével betegeink rólunk alkotott véleményét mérjük. Szeretnénk, ha a jövőben is segítenék munkánkat a kérdőív kitöltésével. Köszönjük.

Fájdalom
Szakambulancia

Elérhetőség:

Központi Betegellátó Épület
1082 Budapest, Üllői út 78. 

Otthoni
Lélegeztetési
Program

Klinikánk már a 2000-es évek eleje óta gondoz tartósan otthoni gépi lélegeztetést igénylő betegeket. Ezek kezdetben többnyire egyedi esetek voltak. A kezdeti nehézségek után 2014-től a megújult szabályozásnak köszönhetően az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika Otthoni Lélegeztetési Programja is megújult, így már a magyar betegek is könnyebben hozzájuthatnak az otthoni gépi légzéstámogatáshoz. A Program orvosokból és nővérekből álló csapatát invazív és neminvazív lélegeztetésben egyaránt járatos, mind intenzív terápiás, mind pulmonológiai tapasztalattal rendelkező szakemberek alkotják.

Tovább a honlapra