A Parkinson-kór komplex kezelésében a gyógyszeres kezelés mellett, világszerte fontos szerepet kap a  különböző szakemberek által irányított mozgásfejlesztés. Az Európai Parkinson Társaság (EPDA) magyar nyelven is elérhető, a betegek számára kiadott kiadványaiban is több helyen hangsúlyozzák a testmozgás fontosságát, előnyeit, mi több, ajánlják a diagnózis felállítása után mielőbb megkezdett mozgásos terápiák alkalmazását. A Parkinson-kór, parkinson syndroma, mint neurológiai betegség, tüneteiből adódó mozgásos és egyéb problémák kezdetben kevésbé, később egyre fokozottabban megnehezíthetik a normális életvitelt. Gátjai lehetnek megszokott, mindennapi tevékenységek kivitelezésének, ezáltal befolyásolják, megváltoztatják az egyén és környezete életét. Ezért nagyon fontos, hogy lehetőség szerint, a diagnózis megállapítása után, minél korábban elkezdhessük a konduktív fejlesztést.

Elsődleges célkitűzésünk, egy olyan rendszeres és folyamatos komplex foglalkoztatást biztosítsa a hozzánk fordulók számára, mellyel az aktuális mozgásállapotot minél hosszabb ideig fenntartani, lehetőség szerint fejleszteni, a progressziót mérsékelni igyekszünk. 

Céljainkat úgy határozzuk meg, hogy a foglalkozásokon tanultak megoldási módokat adjanak a mindennapi életben felmerülő problémákra. Ezek beépíthetők legyenek a mindennapi cselekvésekbe, tevékenységekbe, sikeresen használhatók, alkalmazhatók legyenek a problémahelyzetekben. Célunk, hogy a hozzánk járók minél hosszabb ideig megtarthassák aktivitásukat, önállóságukat, önellátó képességüket. Ennek eredményeként ténylegesen javítsuk az életminőséget, a teljesítőképességet.

Több szintű, és különböző programú csoportokat szervezünk. Mindenki saját, aktuális állapotának megfelelő csoportba kerül beosztásra, ahol a csoport összetétele és a végzendő feladatok a legmegfelelőbben szolgálják az elérni kívánt célok  megvalósulását. Azoknak, akiknél a beszédkészség érintettsége is jelentkezik, lehetőségük van, egy speciálisan a parkinsonos beszédproblémákra kidolgozott fejlesztő programon való részvételre is.