Intézetünk az 50-es évek óta foglalkozik felnőtt sérültek rehabilitációjával.

A konduktív pedagógia eredményesen alkalmazható különböző központi idegrendszeri sérülésből adódó mozgás és egyéb képességek, készségek, mint kommunikáció, írás, gondolkodás, emlékezet fejlesztésére:

 • Stroke utáni állapot, hemiplégia, hemiparesis, afázia,
 • Sclerosis multiplex,
 • Parkinson-kór ,
 • Traumás koponyasérülés utáni állapot komplex rehabilitációjában.

Rehabilitációs tevékenységünket a NEAK finanszírozza, ezért háziorvosi, vagy szakorvosi beutaló szükséges a felvételhez (0140P2201 Pető András Rehabilitációs és Egészségügyi Ellátási Rendelés I., szakmakód: 2200).

Jelentkezés:

 • A jelentkezőknek először rehabilitációs szakorvosi vizsgálaton kell részt venniük.
  Időpont egyeztetés: + 36 1 224 1570
  Rendelés:
  minden héten, csütörtökön, 13.00 – 16.00 közt
  Cím: 1125 Budapest, Kútvölgyi út 8., 127. szoba

 • A foglalkoztatás megkezdését megelőzi egy konduktív tanácsadás is, amit minden héten, keddi és csütörtöki napokon 12:30-tólelőzetes időpont egyeztetésalapján, konduktoraink végeznek a Pető András Kar főépületében. Az előzetes szakorvosi vélemény és a tanácsadáson tapasztalt állapot alapján határozzuk meg, melyik csoport a legjobb a jelentkező számára. A foglalkozások 8-14 óra között zajlanak, heti 2×2 órás időtartamban.

Tanácsadásra időpont egyeztetés telefonon: 06 1 224-1574, Mátéffy Ágnesnél

Bővebb információ kérése: 06-1-224-1511

Fejlesztés helyszíne: 1125 Budapest, Kútvölgyi út 8., A épület, fszt. 8. szoba

A tanácsadásra kérjük, hozza magával a sérülésére vonatkozó dokumentumok, zárójelentések másolatát, továbbá a háziorvosától, vagy szakorvosától kapott beutalót!

A felvétel, a férőhely függvényében, mindig adott tanévre szól és szükség szerint többször is hosszabbítható.

Foglalkozásaink bejáró rendszerben, akár heti több alkalommal, a konduktív pedagógia gyakorlatának megfelelően csoportos formában történnek, a tartama két óra. A tünet specifikus csoportokba közel hasonló állapotú emberek járnak. A csoport dinamikája, a jó légkör, vidám hangulat, a hasonló problémákkal küzdők eredményei mindig nagyon pozitívan hatnak az egyének teljesítményére. A csoport alkalmat nyújt a társakkal való tapasztalatcserére, lehetőséget ad új kapcsolatok teremtésére, melyek szintén nagyban segíthetik a mindennapi életben felmerülő problémák megoldását, kezelését. A betegség, az állapot elfogadása és az ezzel való együttélés tanulása mindenki számára egy nehéz folyamat, amit a társak jó példája és tanácsai megkönnyíthetnek. Az állandó egymásra való odafigyelés javítja az alkalmazkodóképességet, türelmet és toleranciát igényel a másik emberrel szemben, ezáltal az egyén saját magával szemben is türelmesebbé válik. A foglalkozások mindig oldott, jó hangulatban a konduktorok vezetésével folynak.

Mivel a Pető András Rehabilitációs Egészségügyi és Ellátási Osztály (PAREEO) a Pető András Karon folyó konduktorképzés gyakorló területe is, így a hallgatók jelenléte és gyakorlata folyamatosan része az életünknek.