A PAK online nyílt napjának előadásai visszanézhetők itt →
 
A PETŐ ANDRÁS KAR ONLINE NYÍLT NAPJA
2024. JANUÁR 19. 9:00

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.  A programot Zoomon keresztül tartjuk, melynek a linkjét az esemény előtt e-mailben küldjük meg az érdeklődőknek. Az online jelentkezés során lehetőség van előzetesen saját kérdéseket is beküldeni.

REGISZTRÁLOK

Az Online Nyílt nap mellett egy Campus Tour keretében személyesen is bemutatjuk karunk épületeit, kollégiumait, hallgatói tereit és egy-két érdekes gyakorlatba is be lehet majd tekinteni. Az egyetem túra időpontja 2024. február 12. 16:00 óra. A részvételi lehetőség korlátozott, a regisztráció sorrendjében kerül biztosításra. Amennyiben szeretnél részt venni a Campus Tour-on is, úgy ezen a linken tudsz regisztrálni.

Januárban két jelenléti nyílt napot is tartunk, melyek időpontjairól itt tudsz tájékozódni →

AZ ONLINE NYÍLT NAP PROGRAMJA
09:00 Rektori köszöntő
A Semmelweis Egyetem Online Nyílt Napjának nyitányában dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora köszönti az érdeklődőket.
09:05 Dékáni köszöntő
A Pető András Kar Online Nyílt napja alkalmából dr. Tenk Miklósné dr. Zsebe Andrea köszönti a konduktor alapszak iránt érdeklődőket.
09:10 Program bemutatása
A PAK online nyílt napjának program ismertetése.
09:15 Kari bemutató kisfilm vetítése
A kisfilm bemutatja, milyen színes a konduktor alapképzés, milyen tevékenységet végez a konduktor.
09:25 Miért a PAK?
A konduktor alapképzés felépítésének (elméleti-gyakorlati képzés aránya), tartalmának és követelményeinek bemutatása.
09:35 A gyakorlóterületek bemutatása
A PAK gyakorlóterületeinek bemutatása élő kép kapcsolással.
09:50

Tájékoztatás a konduktori hivatásról és az elhelyezkedési lehetőségekről
A konduktornak hivatása van, ami sokkal több, mint egy munka. Olyan tevékenységet végez, amiért érdemes reggel felkelni: mozgássérüléssel élő gyermekek, felnőttek mindennapjait teszi aktívvá, örömtelivé, önállóvá. Mindezt olyan fejlesztési rendszer alkalmazásával, ami a világon egyedülálló, magyar találmány. Ezért nemcsak Magyarországon, de a világ szinte bármely pontján van lehetősége dolgozni. Hogyan telnek egy konduktor napjai, miről szól ez az egyedi magyar módszer, mire érdemes odafigyelni, ha te is konduktor szeretnél lenni?

10:05-10.15  TECHNIKAI SZÜNET
10:15 Hallgatói fórum
Hallgatók közéleti tevékenységével, önkéntes tevékenységeivel, ösztöndíjakkal, mindennapjaikkal kapcsolatos kérdések megválaszolásának fóruma.
11:00 Tájékoztató a felvételi eljárásról
A felvételi eljárás bemutatása a konduktor alapszakra történő jelentkezés specifikumainak bemutatásával, különös tekintettel az alkalmassági vizsgára és az intézményi hatáskörbe tartozó többletpontokról.
11:15 Alkalmassági vizsgáról szóló film bemutatása
Az alkalmassági vizsga elemeinek (ének, beszéd, testi + pályaoritentációs beszélgetés (új) alkalmassági vizsga) bemutatása.
11:20 TDK és Kerpel-Fronius Ödön Tehetséggondozó Program bemutatása
A program részeként röviden bemutatásra kerülnek a Pető András Karon működő kutatási műhelyek, valamint nagy vonalakban az ezek által gondozott széles körű kutatási terület. Ismertetjük a műhelyekben folyó tudományos hallgatói tevékenységeket és az ezekhez kapcsolódó tudományos diákköri kutatómunkák és Kerpel tehetséggondozó program biztosította lehetőségeket.
11:35 Online fogadóóra – minden jelenlevő
Kollégiummal, ponthatárokkal, létszámmal, alkalmassági vizsgával kapcsolatos kérdések megválaszolásának fóruma.
12:00 Program vége