A Semmelweis Egyetem Pető András Kara együttműködve az MVM Sportegyesülettel immár hagyományosnak mondható vitorlázási lehetőségre hívta az intézményünkben fejlesztett gyerekeket és felnőtteket!

Idén június 7-én futottak ki a vitorlások a Balatonfüredi kikötőből, fedélzetükön 120 konduktív pedagógiai fejlesztésben részvevővel. Az indulás előtt Dr. Tenk Miklósné Dr. Zsebe Andrea Dékán és Fluck Benedek az MVM Sportegyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket.

Zsebe Andrea köszöntőjében elmondta – Intézményünk örömmel fogadta a lehetőséget és a 2 éve tartó támogatást, melynek köszönhetően ezen a napon a sportegyesület biztosította a helyszínt, hajókat, szakembereket és így örömet és maradandó élményt okoznak a résztvevőknek. Van itt olyan gyermek is, aki ma látja életében először a Balatont! Hálásak vagyunk a barátságért, mellyel mellettünk állnak és ezt a rendezvényt már második alkalommal megteremtette! – majd hozzátette, hogy a konduktív pedagógia fontos eleme a sport. A Pető András Karon 11 különböző adaptív sport is elérhető a tanulók számára, melyből 3 paralimpiai sportág melynek hivatalosan is utánpótlás nevelő intézménye a kar.

A jó idő, a kedvező szél járás és a vitorlás edzők kedvessége és szakértelme mind hozzájárult, hogy egy kiváló nyári program valósult meg.