PETŐ PONT NYÍLIK GYŐRBEN

Május 25-én ünnepélyes keretek között adták át az újonnan létrehozott PETŐ PONTOT Győrben, a budapesti Semmelweis Egyetem és a győri Széchenyi István Egyetem együttműködésének köszönhetően.

Ez az intézményi keret lehetőséget teremt arra, hogy a Semmelweis Egyetem kötelékében dolgozó, a szakmai minőséget garantáló anyaintézményi háttérrel rendelkező, helyben élő konduktor állandó, biztos pontként álljon az arra rászoruló és tanácsot, fejlesztést kérő,  dominánsan mozgásproblémával küzdő idegrendszeri sérült személyek számára.

Győr városában jelenleg is szervezett kereteket között biztosítottak a sajátos nevelési igényű gyermekek ellátása a korai fejlesztő központok által, az EGYMI-k által és a speciális köznevelési intézmények által, valamint a szerzett idegrendszer károsodott felnőtt betegek ellátása a kórház és rehabilitációs osztály által.

A PETŐ PONT nem ezen intézmények helyett, hanem ezen intézményekkel és szakemberekkel együtt szeretne egy új lehetőség lenni azon családoknak, akik több rehabilitációs órát szeretnének gyermekük vagy családtagjuk számára. Olyanok számára, akik szerzett sérülés után az újratanulásukra biztosított kórházi ellátás mellett szeretnének további fejlesztési órákat vagy akik nem csak intézményesített keretek között szeretnénk ezt a szolgáltatást elérni.

A cél, hogy a frissen nyitott PETŐ PONT olyan minőséggel, tartalommal, tárgyi felszereléssel fogadja a szolgáltatásokat felkeresőket, mintha az Anyaintézménybe jönnének. „Minőség a szolgáltatásban” a jelszó!

Semmelweis Egyetem honlapján a cikk a két egyetem közötti megállapodásról.