A Virágospusztai Vadásztársaság jótékonysági bálján a Pető András Kar fejlesztő játszóterének megvalósítására gyűjtöttek adományokat. A TV2 riportja:

 

 

 

Beteg gyerekeknek gyűjtöttek hétvégén Kartalon a Virágospusztai Vadásztársaság által szervezett jótékonysági bál szervezői. Több mint 150-en jöttek össze, hogy nagylelkű adományaikkal segíthessenek a rászorulókon.

Fásy Ádám (műsorvezető): – Köszönet Kovács Robi barátomnak és Száraz Zolinak, hogy lehetőséget adtak arra, hogy ez a bál itt most már 7. éve megrendeződik. Én 2 éve szálltam be nagy tisztelettel a Semmelweis Egyetem rektorának a fővédnöksége alatt. Örülök, amikor jót adunk, jót teszünk.

Szerkesztő: – Az esemény egyik díszvendége Fásy Ádám volt, aki családjával pénzadományuk mellett egy színvonalas műsorral is hozzájárult a bál sikeréhez.

Fásy Ádám: – A zenét, a szórakoztatást Nótár Maryvel közösen és a saját zenekarommal fogjuk szolgáltatni. Ez természetes, hogy itt úgy lépünk fel, hogy támogatjuk az alapítványt.

Szerkesztő: – A legnagyobb felajánlás idén is Süllős Gyula és családja részéről érkezett, akik példájukkal szeretnének másokat is adakozásra buzdítani.

Ifj. Süllős Gyula (támogató): – Elmondhatom, hogy évek óta a nemes célok támogatói vagyunk, mint akár ez a jótékonysági esemény is. Tavaly is, most is én egyetlenegy dologban bízom, hogy ez a fajta példa, a mivel mi próbálunk élen járni, ez ragadós lesz, és a közeljövőben más emberek is ugyanúgy mögé állnak az ilyen fajta támogatásoknak.

Szerkesztő: – Az esemény egyik házigazdája és egyben fővédnöke Dr. Merkely Béla professzor volt. A Semmelweis Egyetem rektora elárulta, hogy az idén összegyűlt pénzt a legnemesebb célra fordítják, súlyosan beteg gyerekek életkörülményeit fogják jobbá tenni az összegből.

Dr. Merkely Béla (rektor, Semmelweis Egyetem): – A Pető András karon olyan gyermekeket nevelünk, akik valamilyen születési sérüléssel, esetleg agyvérzéssel jöttek a világra, és mi újra megtanítjuk őket azokra a funkciókra, amelyek természetesek az egészséges gyerekeknél. Ez a fejlesztő játszótér sokat fog segíteni ahhoz, hogy utolérjék az egészséges gyerekeket.

Szerkesztő: – A szervezők és a bálozók jóvoltából a tavaly befolyt közel 4 millió forintos adományösszeget sikerült jócskán túlszárnyalni. A Merkely professzor klinikáján gyógyuló kis betegek idén 5,5 millió forintos támogatást kapnak.