A Semmelweis Egyetem Pető András Kara a Pontificia Universidad Católica de Chilével együttműködésben elkezdte megvalósítani közös Erasmus + projektjüket. Ennek keretében három chilei professzor, Cecilia Assael, Jaime Balladares és Maria Rosa Lissi érkezett Budapestre, hogy előadásokat tartsanak magyar hallgatóknak. Az oktatás középpontjában a pszichológia, a pedagógia és a gyógypedagógia témaköre állt.

Az Erasmus+ projekt célja természetesen, hogy elősegítse a nemzetközi együttműködést az oktatás területén, valamint a magyar és chilei pedagógusok közötti tudás- és tapasztalatcserét. A chilei professzorok által tartott előadásokat a hallgatók pozitívan fogadták, informatívnak és tanulságosnak találták. A projekt lehetőséget biztosított továbbá arra is, hogy a magyar hallgatók és megismerjék a chilei oktatási rendszert.

Az együttműködés további erősítése érdekében a chilei professzorok együtt vacsoráztak Dr. Tenk Miklósné Zsebe Andreával, a Pető András Kar dékánjával, akivel a lehetséges jövőbeli együttműködésekről tárgyaltak. A dékán asszony kifejezte érdeklődését egy hosszú távú partnerség kialakítása iránt a Chilei egyetemmel, amely magában foglalhatná a hallgatócserét, közös kutatási projekteket és oktatás fejlesztési programokat. A chilei professzorok nagy lelkesedéssel fogadták a további együttműködés lehetőségét, és ígéretet tettek, hogy konkrét javaslatokat dolgoznak majd ki.

A chilei vendégek azzal a 3 magyar oktatóval is találkoztak, akik majd tavasszal – a projekt következő lépéseként – Chilébe utaznak, hogy az ottani hallgatóknak tartsanak előadásokat. Mivel minden Erasmus+ csereprogram fő célja a nemzetközi kollégák közötti jó szakmai kapcsolatok kialakítása, elmondhatjuk, hogy ez a projekt már most sikeresnek tekinthető!