A Semmelweis Egyetem Pető András Karára a 2023/24-es tanévre háromszoros volt a túljelentkezés, 269-en jelölték Intézményünket, ebből 128 fő első helyen. A május 20-án lezajlott alkalmassági vizsgákra több, mint 120-an érkeztek az ország különböző részéről, többségben vidékről. A januári elő-alkalmassági vizsgán 70 fő sikeresen teljesítette a követelményeket.

A konduktor képzéshez a II. típusú alkalmassági vizsgát kell letenni, mely 3 részből épül fel: ének-zenei alkalmassági vizsga, beszéd alkalmassági vizsga és fizikai alkalmassági vizsga. A vizsgáztató módszertanos oktatók arra kíváncsiak, hogy a jelentkezőt képességei alkalmassá teszik-e óvodapedagógusi vagy tanítói pályára, a pedagógusi pálya gyakorlásához szükséges ismeretek elsajátítására.

Az eseményt, mint minden évben a Tanulmányi és Hallgatói Központ, Karrieriroda munkatársai készítettek elő és szervezték meg. Voltak nagyon és kevésbé izgulósak, de a jelentkezők mind sikeresen megfeleltek az alkalmassági vizsgán, így ők a felvételi döntés után, szeptemberben, mint leendő elsős konduktor hallgatók kezdhetik meg pályafutásukat itt a Pető András Karon.