A Pető András Kar konduktor BA kihelyezett képzése 6. éve töretlenül működik Illyefalván a Keresztyén Ifjúsági Diakónia (KIDA) Képző-és Konferenciaközponttal együttműködésben. A magyar kormány által biztosított finanszírozási feltételekkel a képzés célja, hogy a határon túli magyar lakta területeken konduktor végzettségű szakemberek biztosítsák a jövőben a központi idegrendszer sérülése következtében dominánsan mozgásproblémával küzdő gyermekek és felnőttek folyamatos konduktív pedagógiai fejlesztését a jelenlegi intervallum ellátás mellett.

Az első végzettek 2021-ben vehették át diplomájukat Budapesten a Semmelweis Egyetem diplomaátadó ünnepségén prof. dr. Merkely Béla rektortól és Dr. Tenk Miklósné dr. Zsebe Andrea dékántól.

A képzés elméleti és gyakorlati órái az illyefalvai képzési központban zajlik a Pető András Kar oktatói és konduktorai vezetésével három hetes tömbösített képzési rendszerben.
A képzőközpontban kialakításra került a hallgatók tanulását segítő Könyvtár is, mely részére Feketéné dr. Szabó Éva stratégia- és fejlesztési rektorhelyettes asszony – tolmácsolva Rektor úr üdvezletét -átadta a Semmelweis Egyetem ünnepi kiadványait. A Pető András Kar dékánja pedig, a kar legújabb szakmai kiadványait és tankönyveit adta át oktatótársai jelenlétében 10 kiadványból 35 példányt.

A KIDA központ vezetője, Kató Ibolya asszony megköszönve a könyvállomány bővítését, elmondta, hogy az online világban biztosított elérhetőségen túl nagy öröm a hallgatók számára, hogy nyomtatott formában is elérhető számukra a legújabb és nap, mint nap használt szakirodalom.

A következő tanévre is meghirdetésre került a konduktor BA kihelyezett képzés, érettségivel rendelkező fiatalok jelentkezését várják augusztus 10-ig, hogy ősztől már ők is részese lehessenek ennek a páratlan lehetőségnek lakókörnyezetük közelében.

 

Dr. Tenk Miklósné dr. Zsebe Andrea
Illyefalva, 2022. május 31.