A Semmelweis Egyetem Pető András Karán 2021. október 13-án került megrendezésre a Hári Mária Jubileumi Szakmai Szimpózium.A Dr. Hári Mária halála huszadik évfordulójának emléket állító jubileumi ünnepségen a teória és praxis szinergizmusa jegyében hangzottak el előadások.

Elsőként Prof. Dr. Bereczki Dániel adott áttekintést a stroke kezelésének magyarországi történetéről és a jelen folyó kutatási és kezelési irányokról, ezt követően Pásztorné Dr. Tass Ildikó vázolta fel a Pető András Kar konduktív nevelési területén folyó felnőtt rehabilitáció legfontosabb szakmai állomásait és eredményeit, valamint Dr. Bohács Krisztina PhD prezentálásában Professzor Reuven Feurstein és Dr. Hári Mária szakmai kapcsolatáról, örökségük a magyar agykutatás szempontjából című előadást hallgathattuk meg.

Az előadások az alábbi Youtube linken tekinthetők meg:

Az ünnepség keretében a Hári Mária által jegyzett, Humán Principium címet viselő, négy nyelvre fordított, újonnan megjelentetett ünnepi kiadvány bemutatására is sor került.A rendezvényen Dr. Tenk Miklósné dr. Zsebe Andrea dékán adta át a nemzeti felsőoktatási ösztöndíjban részesítő okleveleket két hallgatónk részére.Az ünnepség a Pető András Kar Konduktív Iskolája tanulóinak ünnepi műsorával és az emlékezés virágainak elhelyezésével zárult.

dr. Túri Ibolya
tudományos dékánhelyettes

Videó: Fekete Nikolett