A bevásárlóközpont tavaly novemberben adománygyűjtő kampányt indított a Tégy a Pető Intézet Gyermekiért Alapítvány javára. A januárban lezárult gyűjtéssel az Allee ismét a vásárlóival közösen segíti a szervezet munkáját. Az 1 millió forintos támogatást február 27-én vette át az alapítvány elnöke, Schumicky András.

 A Tégy a Pető Intézet Gyermekeiért Alapítvány (TEGYA) közel húsz éve járul hozzá a világhírű intézményben nevelt gyermekek magas szintű ellátásához, életminőségének javításához. Az elsősorban központi idegrendszeri sérülése miatt nehézségekkel és kihívásokkal szembesülő gyermekek fejlesztőeszközei, az iskolában zajló intenzív művészeti- és sportélethez kapcsolódó eszközök, utazások, valamint az intézményen kívüli szabadidős tevékenységek azonban sokszor nagyon drágák. Az Allee ezért tavaly ősszel úgy döntött, hogy „Allee Tortája receptversenye” jótékony célt is szolgáljon: a sütemények eladásából származó összeg egy részét – a „Desszert Neked” torta és süteményműhellyel közösen – a TEGYA-nak ajánlja fel, a korábbi együttműködés folytatásaként. A vásárlók jóvoltából összegyűlt pénzt az Allee kiegészítette, így most a bevásárlóközpont az alapítvány munkáját újabb 1 millió forinttal támogatja.

 „A speciális eszközökhöz, amikkel a mozgássérült gyermekek mozgását, beszédét, értelmi képességeit és digitális kompetenciáit fejlesztjük, támogatások nélkül nem tudnánk hozzájutni. Az intézeten, iskolán kívüli programok szintén sok pénzbe kerülnek, hiszen például a kirándulásokhoz szükséges emelős busz költsége jelentősen magasabb az egyébként sem alacsony buszköltségeknél. Egy-egy szállásfoglalásnál, az étkezés megrendelésénél is rengeteg speciális igényt kell figyelembe vennünk. A mostani támogatásból újabb fejlesztőeszközök vásárlását, a gyerekek szabadidős programjainak egy részét, valamint a kommunikációs és szociális készségeket fejlesztő csoportos kutyaterápiás foglalkozásokat tudjuk finanszírozni” – mondta el Schumicky András, a TEGYA elnöke.

„Amikor a receptversenyre jelentkeztem, még nem sejtettem, hogy a süteményem egy jótékony célt is szolgál majd. Mentésirányítóként dolgozom, ezért is áll hozzám közel a mozgássérült gyerekek támogatása. Örülök, hogy a kezdeményezés részese lehetek” – tette hozzá Baka Boglárka, az Allee Tortája verseny nyertese.

Az újbudai bevásárlóközpont nem most segíti először az alapítvány munkáját. 2018-ban a karácsonyi időszakban vásárlóikkal közösen már összegyűjtöttek 3 millió forintot a Pető Intézet gyermekei számára.