Hat hallgató, valamint Dr. Lengyel János intézményi orosz referens szakmai látogatáson vett részt a szentpétervári Nyekraszov Főiskolán, viszonozva a főiskola diákjainak 2018.decemberi budapesti látogatását. A PAK diákjai nem csak nyelvi, de szakmai ismeretekkel is gazdagodtak, továbbá érdeklődésükkel, tapasztalataik megosztásával nagy elismerést váltottak ki a fogadó félnél.

A résztvevőket Goljadkina Tatjána főigazgató asszony köszöntötte, aki további együttműködési szándékát fejezte ki a kar felé. A résztvevők a hatnapos látogatáson előadásokat hallgathattak meg a korrekciós pedagógia alapjairól, a logopédiai fejlesztés elméletéről és gyakorlatáról, művészetterápiáról, valamint megismerkedhettek a Lego Education program gyakorlati felhasználási lehetőségeivel is. Lehetőség nyílt látogatást tenni a világhírű Konsztantyin Grot látássérült iskolában csakúgy, mint  a Dinamika parasportokra építő mozgássérültek iskolájában, valamint több óvodában is. Utóbbi helyszíneken az elméleti foglalkozások után a hallgatók a gyakorlati foglalkozásokba is bekapcsolódhattak. 

Szabadidős programok is színesítették a szakmai látogatást: a hallgatók megtekintették az Auróra cirkálót, bejárták a Péter-Pál erődöt, az Izsák székesegyházat, valamint az Ermitázst is. Magyar vonatkozású kulturális eseményen is részt vehettek a látogatás során, ugyanis kint tartózkodásuk idején Marton László szobrász özvegye Szent-Pétervár városának ajándékozta a néhai művész Liszt Ferenc szobrát, melyet annak a 200 éves Filharmóniának a nagytermében avatta fel nagyszámú helyi résztvevő körében a magyar főkonzul, ahol emléktábla őrzi, milyen világhírű művészek léptek ott fel, és ahol első helyen Liszt Ferenc szerepel.

A program megvalósulásához  hozzájárult az Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzata a  repülőjegyek és biztosítások finanszírozásával, akik segítségét ezúton is köszönjük!

Lengyel János